La Diputació fa un pas més en el seu itinerari formatiu per a acostar les noves lleis a directius públics

1117
diputacio valencia curs formacio foto

La Diputació de València, a través de la delegació d’Administració General que dirigeix el diputat Pepe Ruiz i de l’àrea d’Informàtica i desenvolupament de l’Administració electrònica que encapçala el diputat Iván Martí, ha inaugurat aquest dimarts en el ADEIT la conferència oberta ‘És possible una administració local sense papers?‘, a càrrec d’Ignacio Martínez Vila, secretari general de l’Ajuntament d’Almassora.

Reflexionar sobre el nou escenari de la gestió pública i crear un espai de diàleg que afavorisca la pràctica professional; oferir una visió àmplia i pràctica de l’impacte de la nova normativa sobre matèries concretes; i proporcionar coneixements i eines de millora i innovació pública, que afavorisquen la seua aplicació en contextos reals de treball. Aquests són els objectius d’un itinerari formatiu estructurat en set mòduls de formació, amb una durada total de 200 hores, destinat a secretaris, interventors, i personal directiu dels Ajuntaments i la Diputació, a desenvolupar entre 2017 i 2019 a càrrec de DIVALDirectia.

La conferència d’aquest dimarts, a càrrec d’Ignacio Martínez, suposa l’inici del mòdul II de l’itinerari formatiu #DIVALDirectia, que tracta precisament sobre la gestió electrònica del procediment administratiu comú i el funcionament electrònic del sector públic, i que amb el suggeridor títol ‘És possible una administració local sense papers?‘, posa l’accent en aquests reptes que es presenten i en com superar els esculls en aquest procés. Aquest segon mòdul consta de 25 hores i tindrà sessions formatives els dies 18, 23, 25 i 30 de gener en ADEIT.

El diputat d’Administració General, Pepe Ruiz, ha destacat l’aposta de la Diputació de València per la formació dels directius locals, que “pretén crear una xarxa de professionals formats i connectats, amb capacitat per a crear un efecte multiplicador en la província i contribuir així a la millora i modernització de les nostres administracions“.

Per la seua banda, el diputat de l’àrea d’Informàtica i desenvolupament de l’Administració Electrònica, Iván Martí, ha posat valor en la importància de les persones: “Necessitem que des de les institucions hi hagen persones que impulsen l’administració electrònica. Una administració que ajude a la transparència i facilite les gestions a l’administració perquè les persones no hagen de traslladar-se a l’oficina municipal, sinó que puguen fer gestions des de casa“, ha explicat Martí.

A més, el responsable de modernització i desenvolupament de l’administració electrònica ha destacat la importància de l’àmbit d’aquest segon mòdul, ja que “la Diputació està molt interessada en aquests temes, com demostra l’engegada de l’aplicació ‘I-Pobles’ per a implantar l’administració electrònica“.

I-Pobles‘ és un projecte impulsat per la Diputació, per a implantar l’administració electrònica en localitats de menys de 20.000 habitants. Aquest projecte té com a objectiu la possibilitat de tractar la informació amb l’administració de forma electrònica estalviant d’aquesta manera paper i millorant la comunicació amb la ciutadania.

DivalDirectia

DivalDirectia és un itinerari de formació dirigit a directius de les diferents àrees de gestió de les entitats locals de la província, com a caps de servei i de secció, si parlem de la mateixa Diputació, i secretaris, interventors i tècnics d’Administració General en els ajuntaments. La iniciativa és fruit de la demanda dels mateixos funcionaris, que havien mostrat el seu interés a ampliar coneixements en aquests àmbits, així com adquirir les eines pràctiques per a la seua ocupació en la millora dels serveis.

Es tracta d’un projecte innovador en els plans de formació de la Corporació provincial, que està estructurat en set mòduls amb un total de 200 hores lectives. Els continguts s’estructuren al voltant de quatre eixos temàtics, que conviden en primer lloc a reflexionar, per a després actualitzar coneixements, liderar el canvi i posar en pràctica les millores apreses durant tota la formació.

Compartir