La Diputació destinarà 265.000 euros per a ajudes als 46 municipis afectats per la borrasca Gloria

555

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que la Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà el dimarts de la setmana vinent una línia d’ajudes per un muntant total de 265.000 euros per als municipis que entre els dies 19 de gener i 7 de febrer es van veure obligats a realitzar actuacions urgents per a pal·liar els efectes ocasionats per al tempesta Gloria, tant a l’interior com en la costa. Cada ajuntament podrà rebre en règim de concurrència un màxim de 6.000 euros. Seran subvencionables les despeses realitzades en aqueixos dies per a l’obertura de vials, neteja viària, contractació de maquinària i les despeses de personal necessaris per a dur a terme aquestes actuacions, que hauran de ser justificats amb les pertinents factures.

Per a posar en marxa aquestes ajudes es procedirà a una modificació pressupostària que se sotmetrà a votació en el ple extraordinari de la Diputació que se celebrarà el dijous 12 de març.

Els 46 municipis que podran ser beneficiaris són Morella, Forcall, Cinctorres, Portell de Morella, Catí, Castellfort, La Mata, Todolella, Olocau del Rey, Zorita del Maestrat, Vallibona, Herbés, Villores, Vilar de Canes, Palanques, Pobla de Benifassà, Castell de Cabres, Benafigos, Vistabella, Albocàseer, Atzeneta, Torre d’en Besora, Sant Mateu, Xodos, Tirig, Ares del Maestrat, Vilafranca del Cid, Culla, Benassal, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Oropesa, Benicàssim, Borriol, Castelló de la Plana, Almassora, Borriana, Nules, Moncofa, Xilxes, La Llosa i Almenara.

Gloria costa més d’1 milió d’euros

És important destacar que els efectes de la borrasca Gloria generaran unes despeses imprevistes a la Diputació de més d’un milió d’euros, ja que a aquesta partida de 265.000 euros per a ajuntaments que s’aprovarà la setmana vinent cal sumar una altra de 255.281 aprovada en l’últim ple per a reparacions urgents en les carreteres i els 376.000 euros invertits els dies del temporal en contractació de maquinària i reforç de personal perquè els pobles recobraren immediatament la normalitat. A més, en aquests moments s’estan avaluant les actuacions no urgents que queden pendents de realitzar en les carreteres d’interior, que suposaran una important inversió.

Al fil d’aquestes dades, el president de la Diputació ha destacat que «mai s’havia reaccionat amb tanta celeritat davant una episodi meteorològic d’aquesta magnitud» i ha explicat que la borrasca Gloria ha suposat un important contratemps econòmic per a les arques de la institució província. No obstant això, ha assenyalat que «era necessari realitzar totes aquestes aportacions perquè les ciutadanes i ciutadans afectats pogueren recuperar com més prompte millor la normalitat de les seues vides, perquè la seua seguretat viària quedara garantida i per a ajudar als ajuntaments, sobretot, als més xicotets, perquè a penes disposen de recursos”.

Compartir