La Diputació de València invertirà a La Ribera quasi 2,5 milions d’euros per als espais educatius municipals

1047

La Ribera Alta i La Ribera Baixa percebran entre 2018 i 2019 una inversió de vora 2,5 milions d’euros de la Diputació per a la millora i condicionament dels espais educatius municipals. Aquestes inversions es realitzaran a través del nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals bianual que desenvoluparà la corporació provincial durant 2018 i 2019, i també mitjançant la segona fase del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles que s’executarà enguany.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha presentat a la capital de La Ribera Alta aquestes noves inversions en educació pública davant d’una nombrosa representació d’alcaldesses i alcaldes de les dues comarques. Com ha indicat, amb aquests dos programes d’inversions, tant les escoletes infantils com els conservatoris musicals i centres de formació per adults de les dues comarques podran realitzar obres de condicionament i millora de les seues infraestructures.

La vicepresidenta ha explicat durant la presentació d’aquestes inversions que “les ajudes es repartiran exclusivament seguint criteris objectius, com hem fet en la Diputació des del 2015, i totes les instal·lacions d’educació reglada i de titularitat municipal de les comarques valencianes rebran aquestes subvencions, cosa que està molt lluny de l’amiguisme de color polític que es seguia abans”.

Maria Josep Amigó ha assegurat, a més, que “a la corporació som conscients de l’esforç gran que han estat fent els ajuntaments durant aquests anys per a mantenir els seus centres educatius. A través d’aquests dos plans, la Diputació dedica un pressupost inèdit per a l’educació pública, una de les qüestions que aquesta institució tenia pendent”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha assenyalat que “és important que tingam el suport de la Diputació els municipis, en l’àmbit, sobre tot, de l’actuació directa amb la ciutadania. Un pla com aquest que presenta dos vessants és molt important perquè dóna resposta a les necessitats de la ciutadania en l’àmbit educatiu, perquè és fonamental atendre les necessitats educatives de les xiquetes i xiquets”.

“Jo crec que la col·laboració directa de les tres administracions, la Conselleria, la Diputació i els Ajuntaments, és vital, i els nous vents de la Diputació cada vegada arriben amb més frescura als ajuntaments”, ha afegit Gómez.

El nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 invertirà a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa 1.824.000 euros per tal de millorar 48 centres municipals d’educació reglada. Amb aquest programa, les 34 escoletes infantils, 13 escoles d’adults i 1 conservatori musical amb titularitat municipal que hi ha a les dues comarques percebran cadascun una ajuda de 38.000 euros.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles de 2018 destinarà 640.000 euros a sis CEIPS d’Algemesí, Alzira, Carcaixent i Cotes, a la Ribera Alta, i Cullera i Llaurí a la Ribera Baixa. Amb aquestes ajudes, la Diputació complementa el Pla Edificant que desenvolupa la Conselleria d’Educació i col·labora en el finançament d’obres de millora de l’eficiència energètica dels centres que no s’inclouen al pla autonòmic, d’acord amb els criteris definits pel personal tècnic de la Conselleria.

El Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019

El nou programa de la Diputació per al finançament de millores als espais educatius municipals comptarà amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros i desenvoluparà un total de 270 actuacions en 160 municipis valencians: 169 a escoletes infantils, 13 a conservatoris musicals, i 88 a centres formatius d’adults. Durant el 2018 s’invertiran 6,4 milions d’euros que es destinaran als centres infantils, i al 2019 els 3,8 milions d’euros restants s’invertiran als conservatoris i les escoles d’adults.

El repartiment d’aquestes subvencions s’ha realitzat segons criteris objectius. El 44% del total es dedicarà a 86 municipis de menys de 5.000 habitants, inclosos dins del tram 1 del pla. El 30,7 % serà per als 46 municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants del segon tram, i el 25.5 % restant arribarà a les 69 localitats de més de 20.000 habitants.

Segons el tipus de centre educatiu, el 63% dels recursos del pla seran per a la millora de les escoletes infantils, el 32,5% per als centres de formació d’adults, i el 5 % per als conservatoris municipals.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles 2018

La segona fase del pla que s’inicià al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació comptarà amb un pressupost de 5.5 milions d’euros. El programa arribarà a 38 centres educatius d’infantil i primària de 34 pobles valencians per tal de millorar l’eficiència energètica d’aquells centres que no s’han acollit al Pla Edificant de la Conselleria.

Aquestes noves actuacions es sumen a les 44 intervencions realitzades durant el 2017 i suposen, en total, la millora de les condicions de més de 20.000 alumnes de 76 localitats. En els dos exercicis, el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles haurà destinat 12,5 milions d’euros i haurà permés el condicionament de 82 centres públics d’educació.

La Diputació dedica 23 milions d’euros a l’educació pública

A través d’aquests plans, des del 2017 la corporació provincial ha destinat 23 milions d’euros a la millora dels centres educatius públics valencians. Al final de la legislatura, s’hauran realitzat 352 actuacions en centres educatius en un total de 180 municipis de les comarques valencianes. Amb això, dos de cada tres municipis hauran rebut de la Diputació una inversió específica per a millora dels centres educatius.

Compartir