La Diputació de València destina 1,5 milions a assistència i ajuda social en ajuntaments amb menys de 10,000 habitants

1001

El ple de la Diputació de València del mes de maig ha aprovat diferents modificacions de crèdit que permeten destinar 1.570.000 euros del superàvit del passat exercici a reforçar línies d’inversió ja obertes, com les ajudes per a Benestar Social dirigides a municipis de menys de 10.000 habitants i l’assistència tècnica per a xicotets municipis. La major part d’aquest superàvit es destinarà a un nou pla d’Inversions Sostenibles (IFS), la cambra en la present legislatura.

En el cas de les ajudes socials per als ajuntaments, l’àrea d’Hisenda adona d’una partida de 800.000 euros per a incrementar les subvencions als municipis en matèria d’activitats de Benestar Social, un àrea de gestió que inicialment comptava amb 2.400.000 euros en el pressupost de la corporació provincial d’enguany.

Quant a l’assistència tècnica, l’àrea que dirigeix la diputada Conxa García disposarà de 770.000 euros addicionals per a seguir ajudant als ajuntaments dels municipis més xicotets a desenvolupar qüestions com els plans generals d’ordenació urbana, els inventaris de béns o les relacions de llocs de treball, “projectes de gran importància a nivell local que aquests municipis difícilment poden escometre sense l’ajuda de la Diputació”, explica la diputada.

Aquestes dues àrees, la de Benestar Social i la d’Assistència Tècnica, són dues de les millor valorades en l’enquesta a alcaldes i alcaldesses els resultats de les quals van ser presentats fa un parell de setmanes. Ambdues es troben entre les cinc millor valorades pels responsables locals, amb una nota de 8,10 per a Assessorament Municipal i un 8,04 per a l’àrea de Salut, Educació i Benestar Social.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, coincideix amb el titular d’Hisenda, Toni Gaspar, a l’hora de destacar “l’aprofitament de la bona gestió econòmica per a insistir en tres dels eixos sobre els quals treballem des de l’inici de la legislatura, com és l’aposta pels joves, el benestar social i l’atenció als xicotets municipis”.

En aquesta línia, el ple d’aquest dimarts ha aprovat també un increment de 600.000 euros per a beques de formació a joves postgraduats i una nova partida de 800.000 euros destinada als plans de competitivitat turística engegats des del Patronat de Turisme de la Diputació, amb la finalitat de dinamitzar els recursos dels quals disposen els municipis valencians per a atraure visitants i impulsar les economies locals, la qual cosa acaba afavorint la creació de llocs de treball en les comarques.

Compartir