La Diputació de València convertirà l’antiga estació de Manises en Oficina de Turisme

1377

Manises rehabilitarà la seua antiga estació de Renfe com a oficina de turisme i per a açò comptarà amb una inversió de 75.000 euros de la Diputació de València. Així ho ha anunciat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, durant la seua visita a aquest municipi de L’Horta Sud.

“La història de la ceràmica que caracteritza a Manises ha de ser coneguda i vista com un pol d’atracció turística”, ha plantejat Rodríguez. “Per açò, per part de la Diputació, hem donat suport a la conversió de l’antiga estació de tren en una oficina de turisme, i ho farem a través d’una subvenció que va en l’adreça del que hem volgut fer des del primer moment, que és potenciar l’autonomia dels alcaldes i alcaldesses de la província”, ha destacat.

Una autonomia que l’alcalde de la localitat, Jesús Borràs, ha volgut agrair a la corporació que presideix Rodríguez, ja que en aquesta ocasió possibilitarà el trasllat de l’oficina de turisme “a una nova ubicació”, al costat de l’actual estació de metro, gràcies a una aportació que suposa el 25% del total dels 290.000 euros de pressupost global de l’obra.

L’antiga estació

El caràcter simbòlic d’utilitzar l’antic edifici de l’estació de tren com a oficina de turisme “és evident”, plantegen des de la corporació municipal: “L’oficina informa al passatger, que no coneix la ciutat i li proporciona l’ajuda que necessita”. Així, segons s’explica en el dossier justificatiu del projecte, “se li dóna un nou ús a un lloc emblemàtic i estratègic de la ciutat”.

La reconversió de l’antiga estació requerirà habilitar l’immoble i adaptar-ho a les noves necessitats, al mateix temps que es posen en valor els elements constructius i formals que ho caracteritzen. Aquest edifici, situat al costat de l’estació de metro de Manises, per on passen les línies 3, 5 i 9, és una construcció de dues plantes amb una superfície de 305 m2. L’origen de l’andana es remunta a la inauguració del tramvia de València a Manises en 1889. La decoració ceràmica data de 1974.

L’edifici té revestiments de taulells ceràmics maniseros en diferents punts. Així mateix, té un sòcol que recorre exteriorment l’edifici amb murals ceràmics que fan referència al ferrocarril. A causa de la singularitat de l’edifici i l’alt valor històric que té per al municipi, el projecte ho desenvoluparà un equip amb experiència en intervencions en edificis històrics o catalogats. S’estima que el termini d’execució de l’obra no supere els 18 mesos.

Inversions a Manises

Precisament, Jorge Rodríguez ha aprofitat la seua visita a aquesta localitat de L’Horta per a conèixer les instal·lacions de la Fàbrica–Museu de la Ceràmica Valenciana José Gimeno Martínez, una de les icones turístiques de la ciutat. El president ha recorregut les instal·lacions d’aquesta casa taller en companyia de l’alcalde, Jesús Borràs, amb qui ha desgranat el conjunt d’inversions realitzades a Manises en el que va de legislatura.

“Si parlem de dades, en els dos últims anys de govern Manises ha rebut al voltant de 2.300.000 euros de la Diputació de València enfront del milió d’euros que havia rebut en els dos últims anys de l’anterior legislatura”, ha desgranat Rodríguez. “Si a açò sumem que a més en aquest bienni 2018-2019 la previsió és que aproximadament hi haurà un milió d’euros més que vindrà a Manises, creiem que representa una mostra considerable del suport de la Diputació a l’Ajuntament de Manises i al conjunt de la ciutat”, ha conclòs.

Compartir