La Diputació de Castelló visita les obres de recuperació de la Vella Esglesia del Replà de les Alqueries

443

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat al costat de l’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, i el diputat provincial de Cooperació i Concertació amb els Ajuntament, Ximo Huguet, les obres de recuperació de la Vella Església del Replà, que compten amb un pressupost de més de 275.000 euros. Es tracta d’una actuació que es finança amb Fons Feder gestionats a través de la Generalitat Valenciana (116.456 euros) i amb aportacions de l’Ajuntament (107.140 euros) i la Diputació de Castelló (52.228 euros).

Martí ha destacat la importància d’aquesta actuació que es realitza en un edifici ple de simbolisme per a la localitat “perquè en ell estan els seus orígens, els orígens d’un poble que ha tingut aqueixes forces i aqueixes ganes de ser poble i tindre el seu propi ajuntament que tots coneixem”.

En la seua opinió, aquest tipus d’actuacions han de comptar amb el suport de la Diputació i de totes les administracions “perquè si hi ha efecte simbòlic en un edifici com el que acabem de visitar, també ha d’haver-lo en la circumstància que els ajuntaments, Europa, la Generalitat i la Diputació treballen de manera conjunta a l’hora de recuperar la memòria i el patrimoni dels nostres pobles, perquè no es perda”.

Per això, el president ha explicat que “per a mi és una satisfacció estar hui ací veient aquestes obres; hem vingut tan prompte com ens ho ha demanat l’alcaldessa perquè la idea que estem posant en marxa a l’hora de gestionar la nova Diputació és la que cal reforçar a tots els nostres pobles i, per a nosaltres, les Alqueries és un poble de gran valor simbòlic”.

Per part seua, l’alcaldessa, Esther Lara, ha explicat que l’actuació en la Vella Església era imprescindible perquè l’edifici havia patit llargs anys d’abandó i “corria el risc d’entrar en ruïna”. Una situació que calia evitar perquè tal com ha explicat la pròpia regidora, “la Vella Església és l’origen de les Alqueries, del nostre poble, perquè és el lloc al qual històricament ha acudit la gent sempre que hi ha hagut alguna cosa que celebrar”.

Una vegada resolta la situació de la Vella Església, quedarà per resoldre la de l’alqueria adjunta, l’alqueria del Replà, “que es troba molt més deteriorada i la recuperació serà molt costosa”, raó per la qual l’ajuntament ja treballa per a trobar noves ajudes i subvencions perquè “les Alqueries és un municipi molt xicotet que compta amb uns pressupostos molt limitats”.

Compartir