La Diputació de Castelló suma a Creu Roja en la seua lluita contra la despoblació de l’interior

578

La Diputació de Castelló suma a Creuz Roja en la seua lluita contra la despoblació de l’entorn rural de la província amb #Repoblem, de manera que ja han començat el seu treball conjunt amb les persones majors assessorant-los en matèria d’estalvi energètic i intentant detectar casos de pobresa energètica. Aquestes activitats que van des de xarrades a auditories ambientals ja s’han implementat amb famílies dels municipis de Morella, Sant , Xert i Zorita, i s’ampliaran als municipis de Cinctorres, Forcall, Les Coves de Vinromà, Rossell i Albocàsser.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “som molt conscients de l’important i urgent que és actuar contra una situació que la província pateix des de fa temps i que a aquest Govern Provincial el preocupa. Per això estem immersos al costat de Creu Roja en la implementació d’aquest programa que planteja una actuació transversal en la societat dels nostres pobles, amb els joves i també amb els més majors, per a aconseguir una població viva en tot el nostre territori”.

Per a la diputada “és fonamental la implicació de Creu Roja, perquè és el nostre millor aliat per a per a mantindre vius els nostres pobles, és l’organització amb més implantació de la nostra província, és l’organització que sempre està quan se li necessita davant qualsevol emergència o problema, amb Creu Roja”.

Cal recordar que la campanya conjunta de Repoblem amb Creu Roja suposa per a la Diputació una inversió de 115.000 euros. Amb això, la Diputació constata la seua prioritat de frenar la despoblació, de mantindre vius els 135 municipis de la província treballant de la mà de l’organització humanitària amb millor trajectòria, prestigi i implantació territorial de la província de Castelló.

Amb aquestes xarrades de sensibilització sobre estalvi energètic domèstic i pobresa energètica es treballa en la sensibilització de l’estalvi energètic i s’intenten detectar i evitar casos de pobresa energètica en els municipis xicotets, moltes vegades situacions poc visibles entre persones majors que viuen soles.

Alternatives d’oci saludable i ajuda a les persones majors

El programa que Creu Roja està duent a terme a la província com a part de #Repoblem permet desenvolupar accions en aquelles manques socials detectades per l’organització i la pròpia Diputació en els municipis xicotets de la província i la intervenció de la qual ajuda a millorar la qualitat de vida i permanència als pobles de Castelló.

Així, s’està posant l’accent principalment a fomentar que els joves participen en la vida social dels pobles com un públic prioritari per a mantindre la vida i població dels municipis. Es proporcionen recursos que sí que hi ha en les poblacions grans però que als pobles més xicotets són quasi inexistents com són els que tenen a veure amb la promoció del voluntariat juvenil amb alternatives d’oci i vida saludable.

D’altra banda, la població més major també tindrà el seu protagonisme per ser la més abundant als pobles i a la qual més se’l pot ajudar a millorar la seua qualitat de vida en el seu municipi. Se’ls aportarà eines, formació i assessorament per a promoure hàbits saludables, procurar estalvis en les seues factures energètiques i més activitats que es desenvoluparan en funció de les necessitats.

Compartir