La Diputació de Castelló subvenciona les principals festes d’interés turístic de la província per a promoure-les

1098

La Diputació de Castelló ha ampliat aprovat la nova línia de subvencions per a potenciar tant la qualitat com l’assistència de visitants a les festes declarades d’interés turístic de tota la província. Gràcies a aquestes inversions les principals celebracions de la província poden multiplicar les oportunitats i el benefici econòmic que generen en els municipis.

En 2018 la inversió ascendeix fins a quasi 80.000 euros perquè els diferents municipis puguen potenciar les activitats per a atraure a milers de visitants durant les diferents celebracions i ha sigut aprovada en la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme, celebrada recentment. Entre els 18 municipis que han obtingut aquestes ajudes, destaquen per la seua importància l’Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb, el Sexenni de Morella, la Festa de la Carxofa de Benicarló, el Carnestoltes de Vinaròs, el Dia de les Paelles de Benicàssim o les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana.

El vicepresident i diputat responsable de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “les festes que se celebren als pobles de tota la província són un ric patrimoni que cuidar no solament pel seu valor de tradició i orgull, sinó perquè són una font d’oportunitats”.

Martínez ha destacat que aquestes ajudes “permeten també desestacionalizar el turisme i fer-ho una oportunitat econòmica i laboral per als pobles durant tot l’any. A més, les tendències turístiques exigeixen la promoció d’un turisme d’experiència i de sensacions, ja que els visitants no solament volen estar, sinó també fer. Hi ha molta gent que decideix la seua destinació en funció de les festes i les activitats complementàries”.

En aqueix sentit, Martínez ha destacat que “contribuïm, per tant, al fet que els pobles generen aquest turisme d’experiències que convide al fet que més persones ens visiten més vegades durant tot l’any. És la mateixa direcció que estem prenent amb el turisme gràcies a Castelló Escenari Esportiu, a Castelló Ruta de Sabor o amb la programació de “L’Estiu de la teua Vida” que enguany està portant desenes de milers de turistes a tots els racons de la província”.

Subvenció de fins al 50% de la despesa
Cal assenyalar que través d’aquesta iniciativa, la institució subvenciona fins al 50% de la promoció d’aquests esdeveniments singularment atractius perquè atraguen encara més visitants i revertisquen al màxim en riquesa i dinamització turística dels municipis on se celebren.

Enguany rebran la subvenció les següents festes declarades d’Interés Turístic: Els Calderes d’Almassora, el Dia de les Paelles de Benicàssim, l’Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb, la Fira de Sant Andreu de Cabanes, les festes de la Magdalena de Castelló, el Carnestoltes de Vinaròs, Santantonà de Forcall, les Falles de Borriana, el Desembarcament de Santa María Magdalena de Moncofa, el Sexenni de Morella, la Festa de la Carxofa de Benicarló, l’Entrà de bous a l’estil Calijó de Càlig, la Fira de Nules, la Fira de la Cirera de Caudiel, la Festa del Rotllo de l’Alcora, els tancaments d’Orpesa, les festes patronals en honor a la Verge de l’Ermitana de Peníscola i la festivitat de Sant Antoni de Vilanova d´Alcolea.

Aquesta línia de treball de la Diputació de Castelló es contextualitza en l’objectiu estratègic del Govern Provincial d’ajudar a tots els municipis de la província a fer del turisme una oportunitat de tot l’any. De fet, com va anunciar Moliner, en els últims anys s’ha passat d’una temporada turística d’a penes tres mesos a una de més de set mesos ja, la qual cosa permet consolidar l’ocupació i millorar la qualificació dels treballadors del sector.

L’objectiu de desestacionalizar i de posar en valor la singularitat dels pobles de Castelló se suma al d’aconseguir que els pobles siguen més ambiciosos en les seues perspectives turístiques i siguen capaces de crear el seu producte turístic amb la màxima qualitat possible.

“Aquestes ajudes formen part de tota una bateria de mesures per a ajudar els municipis de la província al fet que siguen més ambiciosos turísticament parlant. Era una petició que ens havien realitzat els diferents ajuntaments i que, amb aquesta iniciativa, es dóna resposta de forma reglada perquè tots els pobles que puguen accedir en igualtat de condicions”, ha indicat Martínez.

Més de 200 activitats per a viure “L’Estiu de la teua Vida” a Castelló
A més, la Diputació de Castelló ha impulsat de la mà dels empresaris castellonencs l’ambiciosa campanya ‘L’Estiu de la teua Vida’ per a aconseguir un estiu de rècord turístic que redunde en el major benefici per a la província. Així, el Govern Provincial vertebra a través d’aquesta iniciativa un conjunt de més de 200 activitats esportives amb #CSEscenarioDeportivo, culturals amb #OrgulldeCS i gastronòmiques amb #CSRutadeSabor que es consolidaran com la major oferta complementària al turisme per als 135 municipis de Castelló consolidant-se com a grans aliats del seu desenvolupament.

Aquesta campanya posa l’accent en la capacitat que tenen els nostres elements patrimonials com a valors per a oferir al visitant una experiència única, convertint als propis castellonencs també en turistes que dinamitzen l’activitat de tots els racons de la província. La Diputació de Castelló conjumina una gran oferta d’activitats complementàries per a tots els pobles generant 100.000 espectadors i sumant-ho a l’oferta d’elements patrimonials com a valors generadors de grans experiències i l’orgull de Castelló.

Compartir