La Diputació de Castelló organitza el I Congrés Internacional de Riscos i Emergències CIRE 2018

803

La Diputació avança en l’organització de l’I Congrés Internacional de Riscos i Emergències CIRE 2018 que convertirà a Castelló en l’epicentre mundial de l’estudi de les emergències de l’1 al 3 d’octubre. Així, a partir de hui ja s’ha activat la web www.cire2018.com a través de la qual es pot obtindre tota la informació del congrés, així com formalitzar la inscripció gratuïta a aquest. Cal tindre en compte que el Govern *Provnicial organitza al costat del Consorci Provincial de Bombers i la Fundació *MAPFRE i compta amb l’UJI com a principal col·laboradora.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “és una gran oportunitat per a tot aquell interessat en l’atenció i gestió de les emergències, perquè podrem compartir experiències de tu a tu amb els màxims referents mundials en les diferents disciplines”.

I és que cal tindre en compte que participaran els màxims representants de cossos tan destacats com Bombers de Nova York o Londres, Miami, Xile i entitats com l’OMS. Cal recordar que la programació del CIRE 2018 inclou l’acte de presentació en el Palau Provincial de Castelló, dos dies de ponències i taules redones en el Paraninf de l’UJI, així com una sèrie de tallers de caràcter preventiu dirigit a la població, especialment a la comunitat escolar. Els tallers es realitzaran en diferents punts de la geografia castellonenca.

Ponències i taules redones en l’UJI

El CIRE està organitzat en ponències i taules redones que reuniran en el *Paraninf de la Universitat Jaume I de Castelló a experts mundials en aquestes temàtiques. Per a les ponències i taules dedicades als incendis estructurals, forestals i el risc d’ofegaments, la programació inclou la participació de representants dels departaments de Bombers de Nova York, Londres, Miami, Montpeller, Xile, l’Organització Mundial de la Salut, així com representants de cossos de Bombers espanyols, grups d’investigació de la Universitat Jaume I i responsables de la Fundació *Mapfre. D’altra banda, durant la jornada dedicada a la comunicació es comptarà amb la presència del portaveu del Centre d’Emergències 112 de la Comunitat de Madrid, experts en campanyes de comunicació preventiva, així com responsables de diversos mitjans de comunicació.

Presidència de l’Associació Espanyola de Consorcis de Bombers

Cal tindre en compte que la celebració d’aquesta trobada internacional coincideix amb el reconeixement que ha tingut la Diputació de Castelló a la seua labor en matèria d’emergències amb la presidència de *ConBé, l’Associació de Consorcis i Serveis de Bombers d’Espanya.

I és que l’Assemblea de ConBé ha formalitzat la presidència del diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, qui relleva en el càrrec al de Huelva Cristóbal Carrillo, en una entitat que té com a objectiu donar visibilitat als Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, en la fórmula de Consorcis i altres entitats de caràcter supramunicipal.

Compartir