La Diputació de Castelló i la Unió de Llauradors preapen iniciatives que ajuden a combatre la despoblació interior

954

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut en el matí de hui a una delegació de la Unió de Llauradors encapçalada pel seu secretari general, Carles Peris, en la qual s’ha parlat fonamentalment de despoblació. A la trobada ha assistit també el diputat de Cooperació, Concertació amb els Ajuntaments i Contractació, Ximo Huguet.

Martí i Peris han mostrat la seua disposició a treballar conjuntament en totes aquelles iniciatives que puguen ajudar a fixar població al territori i a lluitar contra la despoblació. En aquest sentit, el president de la Diputació ha considerat molt positiva la proposta que la Unió ha formulat al Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana perquè totes les lleis valencianes que es promulguen a partir d’ara porten incorporada una memòria en la qual s’explicite com afecta la nova normativa al problema de la despoblació.

La Diputació i la Unió continuaran aprofundint en les línies de col·laboració ja existents entre totes dues parts i tractaran d’obrir altres noves. Peris també ha reclamat l’ajuda de la Diputació per a la sol·licitud i tramitació d’ajudes europees, relacionades fonamentalment amb la ramaderia.

En aquest camp, els màxims responsables de la Diputació han coincidit en la necessitat de treballar de manera conjunta en una matèria tan específica com el tractament del purí, que ha de ser vist com una oportunitat més que com un problema.

De fet, la Unió ja està treballant en aquest camp a través del projecte Re-Live Waste de la Unió Europea per a la posada en marxa a Segorbe d’una planta de gestió de purins procedents d’explotacions porcines.

Compartir