La Diputació de Castelló i la Generalitat implantaràn oficines d’atenció a les víctimes del delicte per a tota la provincia

1109

La Diputació de Castelló col·laborarà amb la Generalitat Valenciana per a implantar oficines d’atenció a les víctimes del delicte en tota la província de Castelló. Així ho han acordat en reunió este matí el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Brau. Una trobada de treball que ha servit per a assentar les bases d’esta col·laboració per la qual el Govern Provincial contribuirà a acostar este servici als municipis més allunyats i que actualment es presta a Castelló, Vila- real i Vinaròs.

El president Moliner ha explicat que “compartim amb la Conselleria de Justícia l’objectiu d’intentar fer cada dia partícip a més gent de les accions que s’estan duent a terme des de l’Administració Pública. Hi ha qüestions de l’Administració de Justícia que és més complex fer arribar a tot el territori castellonenc, i precisament la Diputació té ferramentes per a poder portar a tota la societat de la província amb la seua dualitat urbana i rural”.

En eixe sentit, el president ha recalcat la capacitat d’abast que té la Diputació per a arribar a beneficiar a tots els pobles tal com demostra amb la seua labor diària al servici dels ajuntaments. “Son molts serveis els que cada dia prestem des de la Diputació a tots els racons del territori i tenim una oportunitat de, de la mà de Conselleria, de poder fer arribar a tota la població de la província uns servicis que fins ara es prestaven només en l’entorn urbà, com és el cas de les Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte, i fer-ho acostant eixos serveis als espais de població més diseminada”.

La consellera de Justícia, Gabriela Brau, ha explicat que “Castelló compta amb tres oficines a Castelló, Vinaròs i Vila-real. Ens queden dos partits judicials que ja queden contemplats per a un futur, però ens preocupen tots eixos pobles que queden més allunyats ja que en la província de Castelló hi ha una part important amb prou distància que no podem tolerar com a obstacle en l’accés a un servici públic”.

Ampliar els serves per a igualar les oportunitats El president castellonenc ha recalcat que el treball per la igualtat d’oportunitats de l’entorn rural i urbà de la província és estratègic per al Govern Provincial. “Intentar que cada dia el catàleg de servicis que reben els nostres ciutadans en l’entorn rural siga un catàleg més complet i s’assemble més al catàleg de serveis del ciutadà que viu en un entorn urbà, eixa igualtat d’oportunitats és una aposta estratègica d’este Govern Provincial”.

És per això que Moliner ha indicat que “anirem de la mà de la Conselleria per a fer-ho possible a través d’un protocol de col·laboració que implementarem en un temps lògic per a poder prestar un servici que s’està confirmant com eficaç per a la ciutadania. Des de la lleialtat treballarem perquè siga una realitat, perquè no hi ha diferències de color polític quan unixen objectius comuns, i l’objectiu és el de prestar el millor servici castellonenc i estem en la millor predisposició per a fer-ho”.

D’esta manera, s’establirà la col·laboració entre Generalitat i Diputació per a la creació de centres comarcals, amb professionals que atendran les víctimes del delicte, així com la seua contribució per a la divulgació de les activitats dutes a terme per estes oficines en la província.

Compartir