La Diputació de Castelló fomenta l’esport amb la celebració d’un clinic amb els millors entrenadors de bàsquet

1551

La Diputació de Castelló i l’ACB convertiran la província de Castelló en seu mundial del bàsquet gràcies al Clinic ACB Academy by AEEB que acollirà Benicàssim del 28 de juny a l’1 de juliol amb els millors entrenadors d’Espanya. Esta iniciativa forma part de l’aposta de la Diputació per generar noves oportunitats en els pobles de Castelló a través dels esdeveniments esportius amb Castelló Escenari Esportiu. Seran quatre entrenadors de reconegut prestigi com Pablo Laso, Txus Vidorreta, Néstor ‘Che’ García i Gustavo Aranzana els que s’encarregaran dels entrenaments, compartint els seus mètodes de treball i filosofia amb tots els assistents.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “es un honor que l’ACB s’haja fixat en la província de Castelló per a celebrar esta ambiciosa iniciativa amb la major trobada d’entrenadors a tots els nivells. Una província que aposta per l’esport com a escola de valors per a la nostra gent, com a catalitzador del talent i font d’oportunitats per als nostres pobles. Un bon triple per a continuar contribuint a fer triomfar a Castelló”. En eixe sentit, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha assegurat que “des de l’ajuntament ens anem a bolcar perquè esta edició siga un èxit. Volem continuar construint un Benicàssim referent de ciutat esportiva, no sols per la qualitat de les instal·lacions que tenim sinó pel compromís amb els valors que l’esport imprimeix”.

El director general de Màrqueting de l’ACB, Javier de la Xica, hi ha assenyalat que “no hi ha res semblant a l’ACB Academy a nivell internacional en el bàsquet. En esta segona edició agraïm a la Diputació que haja apostat per portar a Benicàssim esta trobada formativa pel seu gran retorn al territori no sols durant els dies de la seua celebració, sinó pel que aporta a la marca castellonenca un esdeveniment que té en els valors de respecte i convivència del bàsquet els seus eixos centrals”. El president de l’Associació Espanyola d’Entrenadors de Bàsquet, Juan María Gavaldá, per la seua banda ha assegurat que “volem mostrar que tot és possible. Comptarem amb la massiva presència d’entrenadors i amb 24 jugadors que vénen a donar el millor de si mateixos. Este esdeveniment únic combina els cursos formatius i l’exhibició dels jugadors disponibles per als equips el que suscita una gran expectativa dels seus agents que participaran en esta cita”.

Este clínic es convertix en una molt bona ocasió perquè els clubs puguen veure jugadors amb projecció i conéixer-los de forma personalitzada, convertint-se en un punt de trobada anual entre els propis equips, entrenadors, directors esportius, agents i jugadors. És per això que Moliner ha destacat que “gracies a esta trobada en la província de Castelló es va a escriure la història del bàsquet espanyol”.

Promoció dels valors esportius

Cal tindre en compte que l’ACB Academy by AEEB té com a objectiu propiciar la millora esportiva i personal dels jugadors jóvens. Amb este esdeveniment, l’Associació de Clubs de Bàsquet afig una ferramenta més en la seua promoció dels valors del bàsquet ACB i de la Lliga Endesa, a més de donar visibilitat a futures estreles, buscant la seua millora esportiva i personal, aprofundint en aspectes concrets del joc, donant una educació a través de tallers formatius, ajudant a la seua integració en una lliga professional i orientant en altres àmbits del seu futur professional.

Es tractaran diverses àrees que van des de la gestió de l’estrés, els hàbits saludables, la importància de la formació, l’ús de la comunicació i les xarxes socials o la relació amb els àrbitres, entre altres. A més, en esta edició s’impartirà un monogràfic sobre direcció esportiva a càrrec de Jordi Martí, Chechu Mulero i Miguel Panadés.

Els fòrums esportius també són Castelló Escenari Esportiu

Si és cert que la Diputació promourà la realització de prop de 400 esdeveniments esportius en la província com a part de Castelló Escenari Esportiu, també ho és que està impulsant la celebració de fòrums professionals i de debat entorn d’eixe ambiciós calendari de proves com el millor suport a eixa construcció de marca territori basada en l’esport.

Així ho ha destacat el president Moliner, qui ha posat com a exemple d’eixa aposta este clínic formatiu. “Si som capaços de construir el millor calendari d’esdeveniments acompanyat del millor programa de fòrums de debat estarem enfortint la generació de noves oportunitats en el nostre territori amb esta línia de treball”.

En eixe sentit, Moliner ha anomenat l’I Congrés Internacional de Marca, Territori i Esport i el Congrés Internacional de Trail en la UJI.

Compartir