La Diputació de Castelló destina 2,1 milions per a potenciar l’esport de la província amb #CSEscenarioDeportivo

900

Amb l’aprovació fa uns dies de noves ajudes a l’impuls de l’esport a la província, la Diputació de Castelló ha posat ja a la disposició del teixit esportiu de la província un total de 2.173.961 euros enguany. Així, durant els 100 primers dies de l’any, la institució provincial ha resolt el 80% de les convocatòries de lliure concurrència i ha tramitat el 100% dels convenis singulars del pressupost inicial posant a la disposició de clubs, esportistes i ajuntaments un total de 2.174.000 €, és a dir, el 75% de les ajudes del pressupost inicial que s’eleven a 2,9 milions, una xifra històrica.

El diputat provincial d’Esports, Luis Martínez, ha assegurat que “en resoldre ja aquestes ajudes estem propiciant que els clubs de la nostra província puguen desenvolupar la seua activitat i agenda de competicions, així com clubs d’esport adaptat, o ajuntaments per a l’organització d’esdeveniments i dinamització dels seus pobles. Des del Govern Provincial som conscients de l’important que és ajudar, i fer-ho de forma àgil perquè l’esport continue generant noves oportunitats turístiques i de dinamització dels nostres pobles.”

Així, aquestes ajudes ja aprovades es dirigeixen a un total de 32 clubs esportius d’àmbit nacional i internacional, 8 clubs d’esport adaptat, 57 ajuntaments organitzadors de proves de *trail i ciclisme de muntanya, 18 circuits d’esport popular amb 120 proves esportives i 112 esportistes són els beneficiaris de les convocatòries de les ajudes resoltes.

Tal com ha assegurat el diputat Martínez “hem aconseguit posar en el mapa de l’esport a la província de Castelló, i a més ens hem convertit en l’aliat perfecte per a clubs, ajuntaments i esportistes a l’hora de promoure l’esport a la província de Castelló”.

Clubs, ajuntaments i esportistes: aliats de #CSEscenarioDeportivo
Tant clubs, ajuntaments com a esportistes són aliats de l’impuls de la Diputació a l’esport a la província a través del seu programa #*CSEscenarioDeportivo, sent beneficiaris d’aquestes ajudes:

Són 32 clubs que militen en les màximes categories nacionals com el Club de Atletisme Platges de Castelló, el Futbol Sala Peníscola, l’Handbol Castelló o el Club de Voleibol L’*Illa Grau i que a més posseeixen unes pedreres amb 4.369 llicències d’esport base.

Un total de 8 clubs d’esport adaptat en els quals es pot practicar natació, futbol, tennis de taula, bàsquet, ciclisme, esgrima…

Fins a 57 ajuntaments de menys de 3.000 habitants per a l’organització de carreres de muntanya i de ciclisme de muntanya.

Un total de 112 esportistes de més de 25 modalitats esportives diferents a partir dels 8 anys com Laia Cañes (subcampiona del món de trail), Ariadna Edo (bronze en els JJPP), Sebastián Mora (subcampió del món de ciclisme en pista), Aixa Salvador (campiona del món amb la Selecció Espanyola sub-18 de futbol), Sergio Gracia (pilot de motociclisme en el Mundial de Moto 3) o esportistes de la trajectòria de Pablo Torrijos (triple salt), José Vicente Arzo (paratriatló), Humilitat Palau (enduro), Vicent Ferran (pesca), Natalia Escuriola (golf), Andrés Artuñedo (tennis) o Oscar Cabedo (ciclisme).

A través d’aquestes ajudes a clubs es materialitzen a més un total de 18 circuits d’esport popular amb 120 proves esportives de les modalitats d’atletisme (asfalt, trail i camp a través), ciclisme (carretera i BTT), triatló, duatló, aigües obertes, voleibol, tennis platja, escacs o *canicross.

Més de 20 centres d’educació secundària en la campanya “Castelló, Mar i *Muntanya” que està obert el termini durant tot l’any i mou més de 4.000 alumnes anualment.

Convenis per a projectes singulars com Penyagolosa Trails, la Volta Cilcista a Castelló, la Mediterranean Epic, la Marató de Castelló o la Federació de Pilota Valenciana.

A més la Diputació de Castelló compta amb ambaixadors de luxe per a la marca “Castelló, Escenari Esportiu” com Pablo Herrera (medalla de plata en els Jocs Olímpics d’Atenes 2004), Roberto Bautista (entre els millors 25 tennistes del circuit ATP), Sara Sorribes (entre les millors 100 tennistes del circuit WTA) o Joan Barreda (un dels millors pilots de raids del món).

Compartir