La Diputació de Castelló coordina amb la Comissió Tècnica de Seguiment l’actuació contra els mosquits

1171

La Diputació de Castelló ha reunit este matí a la Comissió Tècnica de Seguiment contra les Plagues de Mosquits amb tal de continuar amb la coordinació que desenvolupa amb els ajuntaments de la província en l’assessorament tècnic per a realitzar tractaments contra estos insectes. En la trobada també ha participat personal tècnic de la Universitat Politècnica de València amb la que la institució col·labora per a l’emissió periòdica d’informes tècnics que faciliten als ajuntaments la presa de decisions quant a quins tractaments aplicar. També ha participat en la mateixa personal de Conselleria com a administració competent en esta matèria.

Així ho ha explicat el diputat de Sostenibilitat, Mario García, el qual ha incidit en la labor de coordinació i assessorament que du a terme la Diputació. “Una vegada hem aconseguit unificar la forma administrativa que seguixen tots els pobles a l’hora de dur a terme els seus tractaments i actuacions de prevenció, ara seguim ajudant-los amb este assessorament tècnic i seguiment que li permet anticipar les seues decisions i dotar-les de major certesa técnica”.

En eixe sentit, García ha indicat que “es molt important parlar-ho tots junts per a guanyar en efectivitat que és el que tots volem”. En la jornada ha participat l’entomòleg Ricardo Giménez, expert en este tipus de problemàtiques, seguint el treball que està coordinant el Govern Provincial.

Una comissió tècnica com a ferramenta participativa per als pobles

En la reunió de hui han participat representants de 24 municipis. Cal assenyalar que este organisme que va nàixer en 2015 per la voluntat del Govern Provincial de coordinar les actuacions que es portaren en els distints pobles, va tindre en els seus inicis a representants de 13 ajuntaments i ha augmentat considerablement conforme s’ha avançat en el tractament i prevenció de les plagues de mosquits.

Compartir