La Diputació de Castelló consolida el cine com el millor aliat turístic amb el VI Concurs Cortometrando

912

La Diputació de Castelló consolida el cine com el millor aliat turístic amb la convocatòria del VI Concurs Provincial de Projectes Cinematogràfics per a la Producció de Curtmetratges de Ficció, ‘Cortometrando’. Seran sis municipis de la província (Ayódar, Algimia d’Almonacid, Torás, Canet lo Roig, Olocau del Rei i Aín) els que difondran les seues virtuts turístiques al convertir-se en l’escenari cinematogràfic per ser els protagonistes dels curtmetratges finalistes d’esta iniciativa del Govern Provincial.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sals, ha anunciat l’aprovació de les bases del concurs, i ha fet insistència en “la excel·lent acollida que està tenint esta iniciativa, tant en els municipis de la província com en el sector cineasta castellonenc. La consolidació d’esta convocatòria fa que ja siga molt més coneguda entre els professionals, la qual cosa garantix a més una major difusió de les peces. Quelcom que ja hem aconseguit amb els anteriors participants, que han portat els seus treballs a desenes de festivals de l’àmbit nacional i internacional, amb el benefici que això suposa també per als pobles”.

L’únic concurs provincial amb ajudes a la producció

Entre els aspectes millor valorats per esta iniciativa del president Moliner, figura que ‘Cortometrando’ s’estiga consolidant com l’únic festival de caràcter provincial de curtmetratges que contempla ajudes a la producció per als finalistes, atenent amb això a una de les principals dificultats dels cineastes castellonencs a l’hora de dur a terme els seus projectes.

És important a més assenyalar que el curtmetratge guanyador tindrà un premi de 1.700 euros en concepte de gastos de distribució d’un any. En la mateixa gala s’entregarà un Premi del Públic resultat de les votacions de tots ls assistents a l’acte amb una dotació de 500 euros. I també els premis a la millor actriu i al millor actes amb una dotació de 200 euros cada un d’ells.

Recepció de projectes fins al 15 de juny

El termini per a la recepció de projectes finalitzarà el 15 de juny d’enguany, i els projectes guanyadors es comunicaran al llarg del mes de maig. Els curts guanyadors hauran d’estar finalitzats abans del 30 de setembre. Cal recordar a més que la participació està oberta a tots els productors, guionistes i directors de cine nascuts o residents en la província de Castelló, i es valorarà especialment que l’equip de rodatge compte amb un equip humà de la província de Castelló.”

Compartir