La Diputació de Castelló busca potenciar l’ocupació a través d’un pla que respon al problema del relleu generacional empresarial

871

La Diputació de Castelló potenciarà l’ocupació a través d’un innovador pla que afronta la continuïtat d’empreses viables en perill de desaparéixer per motius diferents dels econòmics. Així, El Govern Provincial activa un nou servici a través del Pla de Suport a la Transmissió Empresarial que dóna resposta a les dificultats que la falta de relleu generacional suposa per a desenes d’empreses castellonenques viables en perill de desaparéixer.

A través d’esta iniciativa que el Govern Provincial comença a prestar en els Centres CEDES esta mateixa setmana, la Diputació proporciona a més a les persones emprenedores de la província una alternativa per a establir-se diferent de la creació des de zero de la seua empresa.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha mantingut una reunió tècnica per a acabar de perfilar els detalls d’este servici. “Som molt conscients de les dificultats que ocasiona la falta de relleu generacional a les empreses de la província i el potencial que hi ha en eixes empreses per a continuar la seua activitat de la mà d’emprenedors amb gran vàlua i capacitat de la nostra província. El que fem a través d’este servici és posar en comú eixes empreses amb els emprenedors per a propiciar la continuïtat de l’activitat i amb això l’ocupació que es genera amb eixes empreses”.

Per a poder dur a terme este servici, la Diputació ha format a diversos dels seus tècnics dels Centres Cedixes que ja estan capacitats per a prestar este servici bàsic per a empreses de tota la província. “A partir d’ara i a través dels Centres CEDES, es presta suport a les empreses de la província que siguen posades en venda, així com assistir, informar i orientar a la part venedora i compradora, a més d’oferir una plataforma web de publicitat a nivell nacional”, ha indicat Aguilella, qui ha explicat que “es tracta d’un servei de caràcter gratuït i que té per objectiu proporcionar la informació i orientació a cada una de les parts, la compradora i la venedora”.

A través d’este Pla la Diputació activa els servicis d’assessorament previ, qüestionari d’informació per a la valoració de l’operació, avaluació prèvia del valor de l’empresa, publicitat de l’oferta i busca de compradors. Estos servicis s’oferiran tant a la part venedora com a la compradora. Cal tindre en compte que este servici forma part de l’Estratègia Provincial per a l’Ocupació, l’Emprendimiento i la Promoció Econòmica de la Diputació.

Avantatges per als emprenedors

En la trobada tècnica que ha mantingut el diputat s’han especificat a més els avantatges que genera esta iniciativa per als emprenedors de la província. “El negoci ja està creat, per la qual cosa suposa un estalvi de temps i de diners. La generació de la idea, el nom, el logotip o la busca del lloc més apropiat per a l’empresa són aspectes que ja no suposen un problem”, ha explicat. Altres qüestions com la cartera de clients ja creada o els proveïdors també són passos que porten molt de temps d’aconseguir. "Conseguir una relació de fidelització és una tasca basada en la constància i l’esforç”.

Amb este nou servici els Centres CEDES es convertixen en un punt d’informació, assessorament i assistència tècnica e al Pla de Suport a la Transmissió d’Empreses. Per a més informació es pot consultar en el telèfon 964256681 Ext. 1 i 5 i a través del mail a cedesempresa@dipcas.es

Compartir