La Diputació d’Alacant visita la World Travel Market a Londres

1187

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha assistit aquest matí a la jornada inaugural de la World Travel Market de Londres, on ha participat en diverses reunions i trobades de treball amb turoperadors, agències i organismes turístics amb l’objectiu de reforçar l’arribada de visitants a la Costa Blanca i, especialment, de pal·liar els efectes del Brexit.
Mazón ha avançat que “contra l’ombra del Brexit continuem treballant conjuntament amb la Generalitat amb una gran capacitat de promoció i coordinació. L’administració valenciana treballa en origen, en la captació de turistes i residents cap a la Comunitat i especialment cap a la província d’Alacant i nosaltres, des del Patronat de Turisme, el fem en la post venda, en la recepció i en l’atenció quan arriben”.
En aquesta línia, el president ha ressaltat que Alacant és la província d’Espanya amb més residents britànics, prop de 70.000, motiu pel qual “treballarem també en l’amabilitat, l’hospitalitat i la connexió amb un dels nostres principals ambaixadors per al mercat britànic, que són els propis britànics que viuen i gaudeixen de la província. Amb ells ens associarem perquè ens ajuden a vendre les bondats de la nostra terra”, ha puntualitzat.
D’altra banda, el responsable provincial ha indicat que les dades de turistes britànics milloren lleument en pernoctacions i viatgers malgrat la incertesa i “això és fruit del treball del sector i de l’atenció dels nostres hostalers i hotelers. És un sector madur, que respon bé, que treballa amb qualitat i que ens està donant grandíssims èxits”.
A més, Carlos Mazón ha concretat que l’estratègia és unir forces amb la Generalitat i amb els diferents ajuntaments que acudeixen a la fira, entre ells Benidorm, que acapara bona part dels turistes britànics que es desplacen a la província, així com Alacant, Guardamar del Segura, Elx, Altea, Torrevella i El Campello.
A primera hora del matí, Mazón ha realitzat un recorregut per l’estand de la Comunitat Valenciana, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, així com l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, el president de Hosbec, Toni Mayor, o el director general de Turisme de la GVA, Herick Campos, entre altres autoritats.
Posteriorment, ha acompanyat a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i a la secretària d’Estat de Turisme, Isabel María Oliver, en la seua visita a l’espai que Turespaña compte en la fira.
Després de les visites institucionals, Mazón i Mosso han mantingut una trobada amb responsables de Jet2 en el qual ha participat també Ximo Puig i la vicealcaldessa d’Alacant i regidor de Turisme, Mª Carmen Sánchez, per a reprendre una campanya d’escapades de cap de setmana a la ciutat, conjuntament amb els hotelers alacantins. A més, enguany com a novetat es reforçarà la campanya d’hivern en les destinacions de Benidorm, Calp i la resta de la Costa Blanca.
A continuació, el president i el director del Patronat Provincial de Turisme han participat en una reunió amb ABTA, a la qual ha assistit el president de la Generalitat, per a tancar un acord que contempla la celebració a Benidorm de la conferència anual d’aquesta associació creada en 1950 i que actualment representa a més de 5.000 agències i 1.300 operadors turístics de Regne Unit. Aquest esdeveniment es produiria l’any 2021 i atrauria uns 600 delegats de tot el món, membres d’aquesta entitat. La convenció consta d’una sèrie de fòrums i presentacions que es prolonguen durant diversos dies en què s’analitzen i aborden assumptes d’interés per al sector. En les pròximes setmanes es presentarà la candidatura formal per a albergar aquesta important trobada.
Costa Blanca en la WTM
El Patronat Provincial de Turisme participa un any més en la cita turística més important del món amb la finalitat de reforçar la seua oferta en el principal mercat emissor de turistes internacionals a la Costa Blanca, el britànic, al mateix temps que atraure altres emergents. La World Travel Market, que es desenvolupa del 4 al 6 de novembre, congrega cada any a milers d’agents, turoperadors i professionals de la indústria de viatges amb la finalitat de connectar destinacions i implementar eines en xarxa per a afavorir l’intercanvi de turistes.
L’organisme autònom de la Diputació d’Alacant es presenta a aquest certamen amb una intensa agenda de reunions i trobades de treball amb aerolínies, associacions del sector i companyies per a tancar acords que atraguen visitants a la Costa Blanca durant tot l’any. En aquesta edició, els esforços promocionals es destinen fonamentalment a pal·liar els efectes del Brexit. El perfil del turista britànic que visita la província roman una mitjana de 8,7 dies, amb una despesa de 101,3 euros diaris. S’allotja fonamentalment en hotels, però també en habitatges de familiars i amics i en segones residències.

Compartir