La Diputació d’Alacant estudiarà millorar la gestió de l’aigua participant en el programa europeu Interreg Europa

784

El diputat de Projectes Europeus, Adrián Ballester, ha avançat que la Diputació d’Alacant ha sigut seleccionada per a participar en una iniciativa europea de cooperació interregional encaminada a millorar les polítiques i programes de desenvolupament en matèria de patrimoni cultural de l’aigua. El projecte, estructurat en dues fases i liderat per l’Ajuntament de Breda (Països Baixos), compta amb un pressupost d’1.636.124 euros dels quals la institució provincial rebrà més de 210.000 euros.

“És important traslladar a Europa la problemàtica en matèria hídrica que patim en el llevant espanyol i amb mesures d’aquest tipus podem conscienciar de les necessitats que té la província d’Alacant” ha ressaltat Ballester.

La primera fase d’aquest programa, amb una duració de 24 mesos, tal com ha explicat Ballester, “en aquesta etapa la Diputació treballarà en l’àmbit regional amb la finalitat d’involucrar a agents clau en aquest sector i definir les accions més convenients i participatives”. Així mateix, ha indicat que “també es duran a terme reunions internacionals amb la resta de socis europeus, en aquest cas Itàlia, Hongria i Dinamarca, per a compartir experiències i idees”.

Posteriorment, la segona fase, que es prolongarà al llarg d’un any, contemplarà l’execució de les actuacions dissenyades, així com el seu seguiment.

Interreg Europa és un programa de cooperació interregional que pretén ajudar els governs locals i regionals de tota Europa a desenvolupar i optimitzar polítiques socials i ambientals, a crear entorns i oportunitats i a compartir solucions per a propiciar inversions, innovació i implementació sostenible dels territoris.

En ell s’inclou el projecte WAVE, que es basa en perfilar estratègies per a la reutilització i aprofitament del patrimoni cultural de les ciutats vinculats als seus cursos d’aigua. Per a això es posen en valor acciones de creixement socioeconòmic i adaptació climàtica de les diferents zones implicades.

Finalment, Ballester ha puntualitzat que “el nostre objectiu principal a l’hora de sumar-nos a aquesta proposta és la de contribuir a millorar les polítiques regionals que donen suport a la posada en valor del llegat hídric i el seu aprofitament tradicional. La província d’Alacant compta, en aquest sentit, amb una llarga trajectòria i experiència en la gestió d’aquest recurs, tan escàs com vital en la nostra terra”.

Compartir