La Diputació consolida el programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program per a millorar l’ocupació en la provincia

1298

La Diputació de Castelló consolida el programa de creixement empresarial Castelló Global Program com a motor de creació d’ocupació en la província, i especialment en els municipis de l’interior. Així, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha presentat junt amb el director acadèmic de l’Espaitec de la UJI, David Cabedo, la sexta edició d’esta iniciativa en què també col·labora la Llançadora d’Ocupació. Aplicar la innovació a empreses d’un mínim de dos anys d’antiguitat i amb clara aspiració de creixement és la base d’este potent programa que compta amb una inversió de 50.000 euros finançada en un 75% per la Diputació i que és per això totalment gratuït per als participants.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha posat en valor “l’oportunitat que suposa per a les empreses de Castelló poder participar en esta iniciativa de màxima qualitat per a poder planificar el seu creixement amb zero incerteses i avalats pels millors professionals. Cal tindre en compte que el 100% de les empreses que han participat han crescut, han millorat les seues xifres de negoci i d’empleats i recomanen esta iniciativa com a clau per a la seva trajectoria”.

En eixe sentit, Aguilella ha destacat d’este programa que finança la Diputació i que té cost zero per a les empreses que “ajudem a les empreses que vullguen expandir la seua activitat a poder fer-ho reduint al mínim els riscos a través de previsió, formació i assessorament dels millors especialistes congregats en este programa. El finançament d’esta iniciativa s’emmarca en l’objectiu prioritari d’este Govern Provincial per consolidar població en els nostres municipis, crear en ells noves oportunitats econòmica i ocupació, i no deixar escapar ni una miqueta de talent dels nostres jóvens i emprenedors”.

El director acadèmic d’Espaitec, David Cabedo, ha posat de manifest “la qualitat del programa, que compta amb 100 hores formatives i huit blocs temàtics que aborden tot el que es referix al creixement amb la base del coneixement i la innovació”. Així, ha informat de que “el període de formació serà del 24 de maig al 13 de juliol i els participants conclouen el programa amb un pla de creixement elaborat per als pròxims tres anys, un pla que presentaran al setembre i que suposarà la conclusió del programa”. A més, cal tindre en compte que els participants en el Castelló Global Program passen a formar part del club d’empreses del Global Program amb interessants trobades entre les 50 empreses que han participat en totes les edicions.

Important impacte en l’interior

Per a poder avaluar l’important impacte que està tenint la trajectòria del Castelló Global Program en les zones de l’interior de la província, cal tindre en compte que ja han participat 50 empreses de 22 municipis de la província, i que de mitja han doblegat el seu volum de negoci i plantilles a partir de la seua participació en este programa d’acceleració empresarial.

“Es la constatació amb xifres de l’efectivitat que tenen les mesures que estem impulsant des del Govern Provincial per a ajudar al talent provincial a generar riquesa i també la consolidació de població en els municipis de l’interior. Generar llocs de treball en estos pobles és tan important com que eixes persones que entren a treballar en estes empreses es queden a viure en els seus pobles”, ha conclòs el diputat. Tota la informació referent al programa i les inscripcions es poden formalitzar fins al 9 de maig en la web www.castellonglobalprogram.com.

Compartir