La Diputació concedix l’Alta Distinció de la província al Vila-real per la seua promoció dels valors de Castelló en el món

1470
diputacio alta destinacio provincia vila-real

La Diputació de Castelló concedirà l’Alta Distinció de la província al Vila-real Club de Futbol pel seu ser molt més que un exemple esportiu i empresarial i portar la promoció dels valors de Castelló per tot el món. Per la seua banda, Manuel Borja-Villel, Ariadna Edo, Fernando Bovaira i Miguel Medina Candel seran distingits el pròxim 3 de març en la solemne celebració del Dia de la província amb el mèrit a les Arts, Esports, Innovació i Solidaritat, respectivament. Així ho ha anunciat este matí el president provincial, Javier Moliner, darrere de comunicar-li a tots els grups polítics de la Diputació en Junta de Portaveus.

Moliner ha explicat que “fa quatre anys que vam donar vida a estos premis amb un objectiu clar: mostrar al món les històries de què ens sentim orgullosos i que representen els valors humans que han fet gran a esta terra. Hem premiat l’esforç, la trajectòria, el talent, la solidaritat i la creativitat d’aquelles persones i institucions que amb el seu treball han fet de Castelló un lloc millor per a viure. Alguns són noms coneguts, altres són anònims per a la majoria però herois per als seus. Esta és la màgia de Castelló, capaç d’oferir grans coses al món i fer-nos sentir admiració pel que som i fem”.

El president de la Diputació també ha fet especial insistència en què “des del primer moment, amb estos premis hem volgut fer justícia amb aquells noms a què Castelló els devia una línia en la seua història. I ho fem per a donar-los el merescut reconeixement dels castellonencs, però també per a aprendre amb l’exemple i fonamentar amb estos valors una província de futur i d’oportunitats, més orgullosa de la seua gent i de les seues 135 identitats. El pròxim 3 de març serà un dia per a demostrar i reconéixer, una vegada més, allò del que som capaços en esta terra”.

Alta Distinció – Vila-real Club de Futbol
La quarta Alta Distinció que concedix esta Diputació recau en una de les marques més internacionals de la nostra terra i de la que més orgullosos ens sentim. Una marca que aconseguix cada cap de setmana encollir el cor de desenes de milers de castellonencs i aficionats de tot el món”, ha explicat el president per a anunciar que “l’Alta Distinció recaurà en el Vila-real Club de Futbol, el club esportiu que més lluny arriba i que millor promociona els valors de Castelló per tot el món. Un exemple d’humilitat, esforç i orgull per esta gran terra de Castelló”.

El president ha desgranat a més alguna de les xifres de la trajectòria esportiva del club. “18 temporades en Primera Divisió, subcampió de Lliga, semifinalista de la Champions League i Europa League, més de 20.0000 abonats, cantera formada per 37 equips i més de 500 jugadors i jugadores formant-se en els valors esportius, en la constància i en l’esforç i el treball en equip”.

Moliner ha fet insistència en els valors que transmet el Vila-real per a ser mereixedor d’este solemne reconeixement. “El Vila-real transmet al món l’orgull de pertànyer a la província referent mundial de la ceràmica, donant nom al seu camp; transmet al món l’orgull de pertànyer a una terra diversa i única, amb 135 identitats i tradicions úniques, a través del projecte endavant província, i transmet al món l’orgull de pertànyer a una terra plena de talent, amb gent valenta i solidària, donant suport als esportistes, equips i proyectes solidaris que vetlen per una terra amb més oportunitats per a tots”.

Mèrit a les Arts – Manuel Borja-Villel
El mèrit a les Arts recau en una celebritat de l’art contemporani, principal responsable de la trajectòria reeixida del Museu Nacional Reina Sofía. El seu director, el borrianen Manuel Borja-Villel. És un orgull per a esta terra que darrere d’un dels principals espais artístics del món, darrere de la salvaguarda i exposició del llegat artístic de la humanitat estiga el talent d’un castellonenc”.

Mèrit Esportiu – Ariadna Edo
La medalla al mèrit esportiu recau en una esportista que als seus 19 anys ha sigut capaç de sumar un bronze en els Jocs Paralímpics de Riu 2016, quatre bronzes en el Mundial de Natació Paralímpica de Mèxic, dos bronzes en el Campionat d’Europa 2016 i bronze en el Mundial de Glasgow, a més de diversos títols nacionals i autonòmics.

Ariadna ha demostrat al món que l’esforç i la constància poden amb qualsevol adversitat. És la història de superació d’un castellonenc que davant de diagnòstic d’una malaltia genètica va respondre anant a entrenar amb més ganes, més il·lusió i més coratge, lluny de tirar la tovalla”, ha destacat el president.

Mèrit Innovador – Fernando Bovaira
Fernando Bovaira, de Vall d´Uixó, ha produït pel·lícules tan conegudes com ‘Mar Adentro’, ‘Lucía y el Sexo’, ‘Los Otros’, ‘La Lengua de las Mariposas’ o ‘Abre los Ojos’, sent l’únic castellonenc que compta amb un Oscar de Hollywood per la seua producció de Mar Adentro.

És un orgull per a esta terra que algunes de les més importants produccions espanyoles i americanes porten un tros de Castelló. Fernando aporta la frescor, la creativitat i el caràcter innovador que definix a esta terra i la seua gent”.

Mèrit Solidari – Youcanyolé
La distinció al mèrit solidari recau en la ONG Youcanyolé, que presta assistència sanitària en llocs com Tanzània, Ghana, Etiòpia o Kenya.

La medalla al mèrit solidari recau en un equip humà que un dia va decidir aprofitar el seu coneixement i talent en el camp de la medicina per a ajudar a aquells per als que la salut és un luxe en un exercici d’autèntica generositat liderat pel doctor morella Miguel Medina Candel. La concessió d’este premi vol ser un reconeixement a este exemple d’entrega als altres i de dignificar els valors socials i humans tan necessaris hui en dia”, ha destacat el president Moliner.

Cal assenyalar que estos reconeixements han sigut comunicats a tots els grups polítics en Junta de Portaveus este mateix matí i seran aprovat oficialment pel Ple de la Diputació del pròxim mes de febrer.

Compartir