La Diputació cedirà un tercer pavelló al complexe de salut mental de Bétera

1441

La Diputació de València cedirà a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives un tercer pavelló del complex de Bétera per a incrementar l’oferta de places d’atenció a persones amb problemes de salut mental. Així ho han anunciat aquest dilluns el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta del Consell i responsable d’Inclusió Social, Mónica Oltra, després de la reunió que han mantingut tots dos per a constituir formalment una taula de coordinació entre ambdues institucions en matèria de polítiques socials.

Rodríguez ha avançat que el conveni se signarà en les pròximes setmanes i contemplarà “en primer lloc la renovació de la cessió dels dos pavellons de titularitat provincial amb els ja explica la Conselleria, a més d’ampliar aqueixa cessió a un tercer pavelló que permetrà disposar de més places per a atendre a aquest tipus de pacients amb malalties mentals”.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha considerat que “hem avançat bastant a Bétera, on prompte disposarem del primer gran espai sociosanitari de la Comunitat en salut mental”. A més de l’ampliació de places a curt termini, Oltra ha assenyalat que “seguirem treballant de forma conjunta perquè en una segona fase puguem oferir als pacients noves infraestructures”.

La responsable d’Inclusió Social del Consell ha agraït la predisposició al treball conjunt de l’equip de Rodríguez “des de l’inici de la legislatura”, i ha destacat el treball de les diputades de Benestar, Igualtat i Inclusió Social, Mercedes Berenguer, Isabel García i Rosa Pérez Garijo, que formen part de la Taula Tècnica de Coordinació i Cooperació Social al costat de la secretària autonòmica de Serveis Socials, Elena Ferrando, i el seu homòleg d’Inclusió, Alberto Ibáñez, així com directors generals del Consell i caps de servei de la corporació provincial.

Mesa de coordinació

El president de la Diputació ha insistit que “el fet que la Diputació i la Generalitat tinguen una relació cordial i coordinada ha de ser i és la normalitat, encara que a voltes seguisca semblant rar perquè tristament no ha sigut l’habitual en anteriors etapes polítiques”. En aquest sentit, Rodríguez ha destacat la importància de la taula de coordinació constituïda aquest dilluns per a “intensificar la col·laboració entre ambdues institucions i que quede plasmada en el temps amb independència de qui ocupe la presidència de la Diputació o la Conselleria d’Inclusió Social”.

En aquesta reunió per a engegar la taula tècnica en matèria de polítiques socials s’han abordat tres temes que han quedat fixats en l’agenda de les àrees de benestar i inclusió social de la Diputació i la Generalitat. A més de l’ampliació de les places de salut mental a Bétera, s’ha tractat la continuïtat del pla d’infraestructures socials, amb 17,3 milions pressupostats per la corporació provincial per a engegar 11 centres entre 2017 i 2019; i la supervisió del treball d’ambdues institucions en el marc del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, “amb 49 accions que són responsabilitat de la Diputació”, segons ha recordat el mateix Rodríguez.

Compartir