La Diputació afavoreix la protecció i conservació dels arbres monumentals de la província

684

La Diputació de Castelló es consolida com el millor aliat dels municipis de la província a l’hora de protegir i conservar els exemplars d’arbres monumentals i singulars de titularitat pública del seu territori, un total de 198 en tota la província. Així, el Govern Provincial aprovarà demà en Junta de Govern 6.257 euros d’ajudes a un total de set municipis per a millorar la conservació i protecció d’aquests exemplars per a la seua cura i senyalització com a recurs turístic.

Cal tindre en compte que aquestes ajudes de la Diputació es dirigeixen als consistoris que compten amb exemplars inclosos dins del Catàleg d’Arbres Monumentals i Singulars, una contribució que “naix per a protegir i posar en valor el patrimoni arbori castellonenc”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de Medi natural, Antonio *Cases, a l’hora de destacar que aquesta subvenció ambiciona “garantir la supervivència d’uns arbres que en moltes ocasions són fins a mil·lenaris i que formen part del nostre patrimoni natural. Els nostres pobles tenen en els seus arbres un valor afegit que és el millor reflex del seu patrimoni gastronòmic, història i fins i tot tradicions”.

En aquest sentit, Cases ha posat com a exemple els 58 exemplars de ‘*Olea *europaea’ de La Jana, el municipi amb més arbres monumentals catalogats de la província gràcies a les seues oliveres mil·lenàries i que en aquesta convocatòria rebrà ajudes per a la protecció i senyalització dels Roures de l´*Engolidor. Altres municipis que es beneficiaran d’aquestes ajudes seran Navaixes, Sant Mateu, Vilanova d´*Alcolea, Montant, Vallibona i Alcalà de Xivert.

Compartir