La desena edició de Castelló Negre comença amb una exposició a les Aules

1597

La Diputació de Castelló arranca hui amb una exposició en el Centre Cultural *Obert dels *Aules la programació del desé aniversari de ‘Castelló *Negre’, X Certamen Nacional de Gènere Negre i Policíac. El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha inaugurat l’exposició fotogràfica ’10 anys de Castelló *Negre’ en el *Espai Cultural *Obert dels *Aules, una recorregut per la trajectòria del certamen a través de 50 fotografies.

“Castelló Negre s’ha convertit en una iniciativa de qualitat que suposa un atractiu turístic i un recurs per a dinamitzar l’activitat de les nostres ciutats i per això la Diputació ha d’estar donant-ho suport”. En aqueix sentit, ha assenyalat que “l’objectiu de la Diputació és ajudar a consolidar una oferta cultural de qualitat i aquest certamen és ja un exemple clar d’això”, ha assenyalat Sales.
En aquesta exposició poden presenciar-se algunes de les imatges més curioses, a l’inici del certamen quan encara era molt minoritari i ja comptava amb noms destacats com el d’Andreu Martín, Ferran Torrent o la mateixa Alicia Giménez *Bartlett, que torna en l’actual edició per a ser reconeguda per la seua trajectòria.

Cal tindre en compte que enguany seran un total de 40 els actes programats i que tindran lloc de l’11 al 22 de febrer en cinc municipis de la província: Benicàssim, Castelló, Peníscola, Vila-real i Nules. Una edició d’un festival que es consolida com el segon festival nacional de gènere negre després de la Setmana Negra de Gijón i per davant de Getafe o Barcelona Negra.

Entre les activitats programades es troben actes de tota mena: tallers de cinema, tertúlies literàries, projeccions, presentacions de novel·les o exposicions d’art, que fa que ‘Castelló *negre’ siga una “cita ineludible per als artistes, directors, actors, productors, escriptors i editors de primer nom. I, a més, ajuda al fet que es donen a conéixer nous talents que segur donaran molt que parlar en el futur”, ha indicat Sales.
La programació es pot consultar en www.castellonegre.com.

Programació en la Diputació
A més de la visita a l’acabada d’inaugurar exposició fotogràfica ’10 anys de Castelló Negre’ en el Espai Cultural Obert dels Aules, el divendres 15 de febrer a les 18:30hores i fins a les 20.00 hores tindran lloc diverses tertúlies literàries en aqueix mateix lloc, i ja durant el matí del dissabte 16 de febrer hi haurà diverses presentacions de llibres i el lliurament del premi Castelló *Negre per la seua trajectòria a Alicia Giménez Bartlett.

Compartir