La construcció del pont sobre el barranc de Farja es modifica per a anticipar-se a les inclemències del temps

928
modificacio pont barranc farja benicassim

El regidor d’obres del Benicàssim, Carlos Díaz, ha informat del modificat d’obra que s’està tramitant per a millorar la gestió de la construcció del nou pont sobre el barranc de Farja. “Sabem que els mesos de major possibilitats que es donen grans tempestats o avingudes en el barranc són ara els mesos de febrer i març, així que, hem volgut anticipar-nos a eixos problemes i canviar el mode de construcció per a evitar que es perjudicara l’obra i no poguera executar-se en el temps convingut. Creiem que esta infraestructura és prioritària per al municipi, ja que permetrà millorar la connectivitat entre el nucli urbà i la platja i per això, creiem necessari posar totes les condicions necessàries per a evitar qualsevol retard o perjuí de l’obra”, ha apuntat Díaz.

Com ha explicat el regidor d’obres, l’empresa ha presentat ja el projecte de modificat d’obra per a realitzar este canvi i, ara els tècnics estan estudiant-ho per a informar-lo i donar la seua aprovació en breu. “L’objectiu és que l’obra no es paralitze ni un dia, perquè els treballs es continuen realitzant d’acord amb el que estipula”.

El modificat d’obra correspondria a dos aspectes de la construcció del pont. D’una banda, l’operativa constructiva del tauler del pont. Carlos Díaz ha explicat que la dita plataforma de trànsit estava projectada el fer-la in situ amb la fabricació d’als bigues i l’encofrat en el mateix lloc. Això significava una estructura de suport de gran envergadura que suportara durant un temps tot el desenrotllament del treball. Però si en eixe temps, es produïx una gran tempestat i una revinguda pel barranc, podria afectar eixa estructura i per tant, a la construcció de la plataforma. Així que, s’ha cregut convenient, estudiar el modificat perquè el tauler es construïsca amb elements prefabricats que després s’acoblen en el pont. D’esta manera, minorizan les possibles afeccions i no perdem ni un sol dia de treball.

D’altra banda, en l’obra també s’incloïa el canvi de la canalització existent de la dessaladora que es quedava integrada en la plataforma. Ara, amb este nou sistema, no serà necessari desfer-se dels materials que són pràcticament nous i es reaprofitaran al col·locar-los davall el tauler del pont.

Carlos Díaz ha explicat que “tots estos canvis no afectaran per a res ni el pressupost ni la temporalització de l’obra. Eixe ha sigut el nostre condicionant, amb la qual cosa, simplement estem fent un exercici de sensatesa en la gestió, anticipant-nos als problemes i millorant el rendiment de l’obra”.

DADES DEL PONT
L’obra inclou la construcció d’un nou vial que tindrà una longitud aproximada de 210 metres, i que connectarà els dos marges del barranc i les zones urbanes ubicades a un costat i a l’altre.

El nou vial inclou la calçada de dos carrils de 3 metres d’ample cada u per sentides i voreres d’emergència de mig metre d’ample. A més comptarà amb voreres de 2,5 metres que estaran perfectament equipades d’enllumenat i serveis.

Eixa nova connexió enllaçarà el carrer Boniche amb la glorieta existent que unix els carrers Evian-les-Bains, Miquel Peris i Albeniz.

D’altra banda, l’obra inclou també la canalització d’uns 95 metres lineals de barranc, seguint la tònica de l’anterior obra, amb murs d’escullera i formigó armat. Esta canalització permetrà assegurar un desaigüe a un cabal per a un període de retorn de 500 anys. I, per descomptat, l’obra inclou els enllaços amb la resta de vials implicats i la prolongació i connexió del carril bici existent.

Compartir