La Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament de València i impulsen la corrindació d’accions per a millorar la salut

1239

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’Ajuntament han acordat dur a terme una sèrie d’accions conjuntes en matèria de salut, com ara la promoció de l’activitat física, la seguretat alimentària o la sanitat ambiental en la ciutat de València. La reunió s’ha celebrat a través de la comissió de seguiment del Conveni Marc que tenen establit ambdues institucions en esta matèria i que ja ha complit un any des que va entrar en vigor.

La regidora de Sanitat de l’Ajuntament de València, Maite Girau, s’ha reunit amb la directora general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, Ana María García. La responsable de Sanitat de l’Ajuntament ha apuntat que “estem molt satisfets amb la valoració del primer any de conveni entre la regidoria de Sanitat i Salut de l’Ajuntament i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja que ha donat un impuls important a les actuacions municipals en matèries com ara la prevenció de la salut, seguretat alimentària i sanitat ambiental. Este conveni és un exemple de que, quan les administracions sumen esforços, els resultats es veuen reflectits en benefici de la ciutadania”.

La directora general de Salut Pública de la Conselleria ha afegit que “estem reforçant i incrementant les accions conjuntes entre ambdues institucions per a promocionar comportaments saludables en la ciutadania i protegir la salut de la població. L’objectiu comú és millorar la salut, i, per a açò, hem desenvolupat procediments i eines comuns que faciliten les accions compartides per ambdues institucions en este àmbit en la ciutat de València”.

En este sentit, la ciutat de València és un dels municipis ja adherits a XarxaSalut, una xarxa en la qual participen ja 22 municipis adherits també a l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, 15 d’ells en la província de València, 5 a Alacant i 2 a Castelló, tots ells amb el compromís de desenvolupar accions de promoció de salut local emmarcades en este pla.

Un altre exemple de col•laboració és el programa d’Activitat Física i Salut, que permet als centres d’atenció primària de la ciutat de València prescriure als seus pacients la pràctica d’activitat física en centres esportius municipals. Actualment, participen en aquest programa 14 centres d’atenció primària i 10 instal·lacions esportives municipals de València.

SEGURETAT ALIMENTÀRIA I SANITAT AMBIENTAL

Finalment, ambdues entitats treballen conjuntament en activitats de seguretat alimentària i control oficial dels aliments. Durant este primer any des que es va signar el conveni, s’ha realitzat una reestructuració del control alimentari en la ciutat de València, integrant els serveis municipals en el Pla Oficial de Control de la Cadena Alimentària de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, s’ha establit una millor coordinació en la lluita contra el mosquit tigre i tractaments de vectors que permeten un millor control de malalties.

Compartir