La Comissió Provincial de l’Aigua reclama la formalització del conveni del transvasament Xúquer-Vinalopó

741

La Comissió Provincial de l’Aigua reunida hui en la Diputació d’Alacant ha acordat reclamar al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació la signatura del conveni que regule el transvasament Xúquer-Vinalopó “el que permetrà donar seguretat, estabilitat i certitud als agricultors i regants i a la resta de sectors productius de la província com la indústria i el turisme”, tal com ha ressaltat el president de la institució alacantina, Cesár Sánchez.

El president ha indicat, així mateix, que es continuarà reivindicant el transvasament Tajo-Segura. “És una preocupació que sempre existeix i que estarà sempre en l’agenda política de la Diputació d’Alacant i de la Mesa *Provincial de l’Aigua”, ha indicat Sánchez, qui ha afegit, en aquest sentit, que “continuarem defensant el compliment del referèndum signat per cinc comunitats autònomes i pel Govern d’Espanya, que garanteix no solament que els cabals de capçalera estiguen en situació de sostenibilitat des del punt de vista ecològic sinó també el transvasament al Segura i, per tant, que els nostres camps puguen continuar regant-se donant certitud a les economies de les més de 100.000 famílies que viuen de l’agricultura a la nostra província”.

D’altra banda, el dirigent alacantí ha demanat al president del Consell, Ximo Puig, que defense el citat Memoràndum davant el president del Govern, Pedro Sánchez, en la reunió que tenen previst mantindre tots dos demà “i no s’ensorre davant les pretensions del president de Castilla-La Manchaa, Emiliano García-Page”. Així mateix, li ha sol·licitat que li trasllade la necessitat que se signe com més prompte millor el conveni del Xúquer-Vinalopó.

Dessaladores

Durant la Comissió Provincial de l’Aigua, s’ha acordat, així mateix, sol·licitar a les administracions competents l’execució de les infraestructures necessàries que permeten distribuir l’aigua produïda per la dessaladora de Torrevella a les diferents comunitats de regants i de manera espacial a les situades en el marge esquerre del riu Segura i el marge esquerre del pos-transvase Xúquer-Vinalopó.

Així mateix, també se sol·licitarà a *Acuamed, tal com s’ha aprovat, que adopte les mesures necessàries perquè les concentracions de bor en l’aigua produïda per les desoladores de la província siguen apropiades per al regadiu de cultius sensibles a aquest element.

Compartir