La ciutat reforça també la neteja viària durant les setmanes de l’estat d’alarma

2888

La ciutat reforça també la neteja viària durant les setmanes de l’estat d’alarma

El reciclatge d’envasos lleugers, cartró i vidre s’ha vist incrementat durant l’estat d’alarma a la ciutat de Castelló. Així ho demostren les xifres facilitades per l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus, dirigida pel regidor Ignasi Garcia. “És evident que la població està dedicant més esforços per a facilitar la tasca a les persones que recullen el fem i això tindrà efectes positius sobre el medi ambient a curt i a mig termini”, ha assegurat l’edil, qui reconeix que el repte ara és “mantenir aquesta tendència a l’alça”.

L’increment més significatiu es produeix en el vidre. El consistori ha passat de recollir 40 tones durant la primera quinzena del mes a recollir-ne vora 68 durant el últims dies de març. Això ha fet que la mitjana diària haja passat de 2.668 quilos als 5.660 en aquests dos períodes.

Pel que fa als envasos, la recollida ha crescut dels 63.400 quilos de la primera quinzena al 68.160 de l’últim tram del mes, de manera que la mitjana diària ha passat de 4,2 tones a 5,6 en només dues setmanes. Augmenta també el reciclatge de cartró. Si durant les primeres setmanes del mes de març aquesta fracció va arribar a les 6,15 tones diàries, durant l’últim tram del mes se situa en 7,40 tones per dia recollides a la xarxa de contenidors de la ciutat de Castelló.

En un panorama en el que la generació de residus ha caigut a tota la ciutat, el consistori ha multiplicat els esforços per intensificar la neteja viària. Aquest capítol va créixer un 13,77% durant els primers dies de l’estat d’alarma i en aquest segon període s’ha vist incrementat en un 11,36% més.

El còmput global apunta a que els residus han caigut setmana rere setmana des del decret d’estat d’alarma. Si bé el descens més significatiu va ser durant els primers dies, amb 75 tones menys i 1.267.350 quilos de brossa acumulats, durant la segona setmana de confinament domiciliari (del 20 al 26 de març) aquesta xifra va caure 26 tones més, fins a situar-se en el 1.241.030 quilos. Fins a acabar el mes de març, els contenidors de la ciutat han recollit de 806.430 quilos de residus, una davallada derivada de l’aturada comercial.

Compartir