La ceràmica, protagonista de la nova guía urbanística de Castelló

1799

El regidor de Vertebració del Territori, Rafa Simó, ha presentat una guia urbana que localitza els principals immobles construïts en la capital de la Plana amb elements ceràmics que li aporten una singularitat especial. La publicació s’ha presentat en l’àmbit de la fira internacional Cevisama, a València, com un medi de promoció i potenciació dels usos arquitectònics i artístics d’un material que és “marca Castelló”.

El futur, la prosperitat i l’èxit de Castelló estan directament lligades a un sector tan fonamental com és el ceràmic. Les institucions hem de recolzar-ho i aprofitar totes les oportunitats que ens ofereix per a posar-ho en valor. Des de l’Ajuntament, treballem per a potenciar el seu ús, per a col·laborar en aquelles iniciatives que puguen fer-ho més competitiu, més avantguardista, més pràctic”, ha destacat.

La guia té un propòsit turístic, ja que ofereix a les persones que visiten la ciutat una perspectiva diferent. “És un recorregut arquitectònic, però també un recorregut per la Història de Castelló, en presentar els llocs en els quals l’aplicació de la ceràmica, de manera tradicional o amb les modernes tecnologies, ha deixat la seua empremta en la ciutat”, ha expressat el regidor.

Simó afirma que “Castelló vol convidar a conèixer l’ànima ceràmica de Castelló” i comprovar els esforços que des de l’Ajuntament s’està fent per a potenciar el seu ús, com ha sigut la reforma d’instal·lacions esportives com el poliesportiu Pablo Herrera, el camp de futbol i la piscina del Castalia, la piscina del Gaetà Huguet i el pavelló Chencho, entre molts altres projectes. En els carrils bici de la Ronda Nord i de la Ronda Aquest també es pot comprovar la usabilitat de la ceràmica.

L’Ajuntament ha impulsat la utilització del material ceràmic en l’espai urbà, com els samboris en cinc places o el joc de l’Oca, en Hort dels Corders. La ceràmica tradicional compta amb un apartat propi en la guia, en la qual es destaquen les obres de l’estació de Renfe, parc Ribalta, plaça de la Independència, plaça Fadrell, Espai d’Art Contemporani, Museu de Belles Arts i Maset Blau. La guia arreplega aplicacions innovadores, com la marquesina calefactada, els semàfors intel·ligents en Ronda Magdalena o el Palau de la Festa amb les seues 1.500 panells de ceràmica de colors.

Simó ha acompanyat al president de la Generalitat, Ximo Puig, en un recorregut pels estands de la fira, i ha mantingut una reunió amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, en la qual s’han abordat les inquietuds del sector ceràmic i els desafiaments per al desenvolupament de la ceràmica.

Compartir