‘La Carrera de los Castillos

1404

La Carrera dels Castells d’Alacant, la festa de l’esport desenvolupada aquest matí i que aglutina diverses competicions, ha batut rècord de participació, segons les dades facilitades per l’organització, amb més de 1.300 inscrits.

“L’alt nombre d’esportistes participants -ha declarat el regidor d’Esports, José Luis Berenguer- porta a concloure que es tracta d’una prova amb un estil i una personalitat especials. Hi ha molt poques ciutats d’Europa que compten amb dos castells en el seu nucli urbà com Alacant i que dissenyen una carrera entre ells, com fem ací”.

José Luis Berenguer ha donat l’eixida fent sonar la botzina en les carreres de les dues distàncies que han conformat l’esdeveniment: de 5 km i de 10 km. I ha pres part en les activitats de convivència lligades a aquests dos esdeveniments esportius, als quals ha seguit l’obertura de l’àrea d’esport infantil per a anar conscienciant als més xicotets dels avantatges de l’exercici i la vida sana, com propugnen els patrocinadors Sanitas-Marca, amb els quals col·labora l’Ajuntament, especialment a través de les regidories d’Esports i de Trànsit-Seguretat.

S’han alçat com a guanyadors absoluts de la carrera de 5.000 metres Adrián Corbalán (15,48), Angel Manuel Castaño (17,12) i Fernándo López (17,22).
En dones, han guanyat Cristina Maciá (19,46), Tamara Baeza (21,22) i Inma Martínez Soriano (22,21).

El podi masculí en la prova regna del matí, la carrera de 10.000 metres, amb pujada als dos castells, el de Santa Bàrbara, a 167 metres d’altitud, i el de San *Fernándo, ha estat conformat per Rubén Requena, amb un temps de 32 min. I 52 segons; Javier Sánchez (33,41) i Marcos Rodríguez (36,43).

Les dones més ràpides en aquesta distància han sigut Gemma Ann Selby, Nicole Kronsbein i María del Carmen Lorenzo.

El regidor d’Esports ha augurat que La Carrera dels Castells anirà guanyant encara major atracció nacional i internacional per el “segell turístic i social que comporta”. “Tot el que siga aprofitar icones de la ciutat facilita la seua promoció tant en la resta d’Espanya com a Europa. Espere que a poc a poc anem explotant encara més aqueixa part turística que tot esport necessita per a fer-se més gran”.

Circuit nacional
La Carrera dels Castells forma part del circuit nacional de Sanitas-Marca Running Sèries, el calendari anual de les quals de proves va donar començament el mes de maig a Saragossa. La segona cita és la de hui, a Alacant. Seguirà la trobada de València, el de Gijón i conclourà la prova de Madrid, al novembre.

Alacant forma part d’aquesta sèrie des de fa quatre anys i, segons les previsions tant de l’organització com de la Regidoria d’Esports, prosseguirà la col·laboració a causa de l’alta resposta dels esportistes populars.

Compartir