La cantautora Eva Dénia cantarà durant el lliurament dels Premis Vila d’Almassora

1090

La cantautora i guitarrista gandiana Eva Dénia es pujarà a l’escenari de la Casa de la Cultura per a amenitzar l’acte de lliurament dels Premis Vila d’Almassora. Els autors del treball de poesia ‘L’Efímer i l’Etern’ (Vicent Penya), l’obra de narrativa ‘D’una altra fusta’ (Juan Cànoves) i de l’assaig ‘Almassora i el seu entorn en la Guerra del Francès’ (l’almassorí Francesc Agut) arreplegaran els guardons pels seus treballs durant l’esdeveniment, que combinarà música i literatura i se celebrarà el pròxim divendres 4 de maig.

La regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure, ha volgut aprofitar la celebració del Dia del Llibre, avui 23 d’abril, per a anunciar que el seu departament editarà 150 exemplars de cadascuna de les obres guanyadores i els distribuirà entre els assistents a l’acte de manera gratuïta. Algunes còpies s’arxivaran ella biblioteca municipal per a que “totes les veïnes i els veïns puguen gaudir d’aquests tres grans llibres, als autors dels quals l’Ajuntament d’Almassora ha reconegut el talent i l’edició dels quals contribuiran a la labor d’aquesta institució de fomentar la literatura de qualitat en valencià”, com ha indicat Belliure.

“L’objectiu d’aquests premis és incentivar el treball de les nostres escriptores i els nostres escriptors i promocionar la lectura en valencià i la recerca en l’àmbit local, dos camps en els quals és difícil obrir-se pas per als professionals”, ha incidit l’edil. Per aqueix motiu, aquesta en edició del certamen “hem incrementat la dotació econòmica de totes les modalitats, amb premis d’entre 2.250 i 2.500 euros”, com ha recordat Belliure.

A més d’agrair la participació de tots els autors que han presentat les seues obres a aquesta convocatòria, la regidora ha volgut reconèixer la labor del jurat, en el qual ha destacat la presència dels docents i escriptors almassorins Carmina Ribés, Joan Carles Simó i Pasqual Mas. Els tres han format part del comitè que avalua les candidatures en les dues últimes edicions del certamen, el qual va recuperar l’equip de govern en 2016 després d’un lustre sense celebrar-se.

Cal destacar que l’accés a l’acte de lliurament dels Premis Vila d’Almassora estarà obert a tota la ciutadania, qui haurà de retirar les invitacions prèviament en la casa consistorial. Els passes començarà a distribuir-se el 2 de maig i estaran disponibles fins a esgotar totes les localitats.

Compartir