La Banda Municipal de Castelló amb Castelló

626

La Banda Municipal de Castelló estrena ‘La Banda a Casa’ per acompanyar la ciutadania durant el confinament

Obren la campanya amb el famós pasdoble ‘Rotllo i canya’

La Banda Municipal de Castelló s’ha proposat acompanyar les famílies a les seues llars durant aquestes setmanes amb la iniciativa ‘La Banda a Casa’. Per a fer-ho, durant els pròxims dies els i les integrants de la banda publicaran diferents continguts digitals. L’estrena d’aquest cicle ha sigut amb l’icònic pasdoble ‘Rotllo i canya’, un tema representatiu de la ciutat i amb el que la formació vol portar bons records als veïns i a les veïnes de la ciutat.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha expressat el seu reconeixement “tant a Marcel Ortega, director de la banda, com a tots els músics que la conformen per encetar i participar d’aquesta iniciativa que ens acompanyarà durant el confinament”. Ruiz ha valorat especialment que l’equip que encapçala Ortega haja volgut “estar al peu del canó, ajudant amb els recursos que tenen al seu abast, entretenint els més menuts i mantenint viu l’esperit de la Cultura durant aquesta crisi”.

Per la seua part, Marcel Ortega ha expressat que “gràcies a internet, la Banda Municipal fa costat a la ciutadania de Castelló amb les melodies més conegudes de la ciutat i amb continguts divulgatius, tal com estan fent orquestres i bandes de tot el món”. Aquesta aposta digital va en la línia del que el director va explicar en la presentació oficial de temporada al setembre, en què donava gran importància a “connectar amb la gent de Castelló amb els mitjans del segle XXI per a tenir una banda moderna i propera”.

Així doncs, durant els pròxims dies, la Banda també interpretarà conjuntament ‘Magdalena 1990’, ‘Castellonera’ i moltes més. Els membres protagonitzaran vídeos explicatius dels instruments, així com d’altres on s’uniran cadascun des de sa casa per interpretar peces completes de l’estimat repertori de Magdalena. Els muntatges es publicaran periòdicament al canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelló i seran compartits als perfils de xarxes socials de l’administració municipal.

La formació castellonenca, formada per cinquanta professionals, ha vist com la seva temporada se suspenia fins a nou avís degut a la crisi sanitària de la COVID-19. De moment, a més de les festes de Magdalena, s’han hagut de cancel·ar diversos concerts al Teatre del Raval, l’Auditori de Castelló o les festes de carrer, així com els assajos de la banda amb els centres educatius pel projecte ‘L’escola canta’

Compartir