La 6a Trobada de Jocs Populars i Tradicionals Valencians rebràn a més de 1.500 escolars durant dos dies

1210

Xiquets i xiquetes de 33 escoles de Castelló participaran demà dimecres i el dijous en la 6a Trobada de Jocs Populars i Tradicionals Valencians amb l’objectiu de celebrar unes jornades orientades a recuperar el joc tradicional i fomentar, així, hàbits més saludables entorn del joc. Al voltant de 1.500 escolars de 4rt de Primària participen en aquesta trobada multitudinària. Tots ells ja coneixen les regles i han practicat aquests jocs en els seus respectius Centres de la mà dels seus professors d’educació física.

El regidor d’esports, Enric Porcar, diu sentir-se molt satisfet pel gran acolliment que ha tingut la iniciativa, “un èxit de participació que ens ha portat a realitzar aquesta activitat en dues jornades, el dimecres en el Parc Ribalta i el dijous al Grau de Castelló”. El Patronat d’Esports juntament amb el Seminari de Mestres d’Educació Física de Castelló ha recuperat aquesta trobada escolar que des de l’any 2011 no se celebrava a Castelló.

Amb aquesta iniciativa es pretén concedir el protagonisme als jocs d’antany, jocs que es realitzaven al carrer, com les xapes, el set i mig, els quatre cantons, el cementeri, els pispes, el mocadoret, la cursa de sacs,… Segons el coordinador del Seminari de Mestres d’Educació Física, Alberto González, “aquestes jornades es fan amb l’ànim que no es perden els jocs tradicionals i que els xiquets interactuen a través del joc amb altres xiquets en un món real”.

Les jornades lúdiques es desenvoluparan aquest dimecres i dijous entre les 9.30h. i les 12.15h, el primer dia en el Parc Ribalta i el segon en el Districte Marítim. Amb motiu d’aquesta trobada els alumnes han elaborat una revista on s’arrepleguen els diferents jocs tradicionals, les seues regles i els dibuixos que els il•lustren.

Compartir