La 4a edició del festival d’arts escèniques ‘Tercera Setmana’ torna a Castelló aquest cap de setmana

850

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha presentat en roda de premsa la 4a edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana que es celebra simultàniament a València, Castelló i Alacant, entre el 6 i el 15 de juny. A Castelló, concretament, tindrà lloc del 6 al 9. En paraules de la regidora, Tercera Setmana és “un festival que pretén vertebrar el territori des del punt de vista de la cultura com a referent social i donar visibilitat als projectes i creacions culturals del País Valencià”, ha explicat Ruiz.

Sota el lema “Expressa’t”, el festival té com a objectiu reivindicar la llibertat d’expressió fomentant les arts escèniques com un potenciador d’emocions, mitjançant la creació conjunta dels professionals amb la ciutadania en els diferents espais de la ciutat. A més, el cicle comptarà amb trobades col•laboratives amb tallers inclusius i col•laboratius entre els diferents professionals i amb propostes artístiques multidisciplinàries: música, teatre, dansa i circ.

Dintre de la programació internacional destaquen les obres ‘Money for free’, que arriba des de Noruega, i està programada per al dissabte 8 de juny a les 12.30 hores al Centre Municipal de Cultura amb entrada gratuïta; ‘Wonders’, una coproducció de Tercera Setmana que mostra una reflexió sobre la relació de la societat amb la informació a través dels textos de Cervantes. I, finalment, ‘El Bramido de Düsseldorf” procedent d’Uruguay, que tindrà lloc al Teatre Principal el diumenge 9 de juny a les 19.30 hores amb un preu de 12 euros i que posarà fi al festival.

A més, a Castelló, hi haurà tres estrenes que tindran lloc durant el festival. ‘Wonders’, coproduïda per Tercera Setmana; ‘All&Oli’, un espectacle que integra dansa, teatre i música; i ‘José Antonio y Federico’, que comptarà amb una posada en escena específica en el refugi antiaeri.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha expressat que “dur a terme aquest tipus de festivals és una via per professionalitzar el sector” al que ha afegit que “apostar per la cultura com a referent social crea una societat més crítica i democràtica”.

La gran majoria dels espectacles tenen entrada gratuïta, a part de les estrenes de ‘Wonders’, que té un preu de 7 euros, i ‘El Bramido de Düsseldorf’, que té una entrada de 12 euros. L’adquisició d’entrades, consulta d’horaris i més informació es pot trobar a la pàgina web www.tercerasetmana.com o a través de l’app del festival.

Compartir