José Martí visita les obres en les carreteres de El Toro i la provincia de Teruel

496

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat en la jornada de hui la comarca de l’Alt Palància amb motiu de l’inici de les actuacions que la institució realitzarà en diferents carreteres de la província per un muntant de 2,69 milions d’euros. Al costat del diputat provincial de Carreteres i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s’ha desplaçat fins a la localitat del Bou, on ha sigut rebut per l’alcalde, Alberto Lázaro.

Les màquines i els operaris ja estan actuant en la pavimentació i renovació de la senyalització de la CV-240. Es tracta d’uns treballs que tenen un pressupost de 286.288 euros i que es realitzen entre el PK 6,500 i el PK 10,500, en la zona que limita amb la província de Terol. Aquest vial s’ha incorporat recentment al catàleg de carreteres de la Diputació.

José Martí ha assenyalat que “estic fent el que em correspon com a president de la Diputació, anar per el territori per a conéixer de primera mà quines són les dificultats que existeixen en la zona”. Sobre aquest tema ha recordat que la CV-240 es troba en una zona molt alta de la província de Castelló, en la zona limítrofa amb Terol, on a l’hivern fa fred i neva”.

Ha afegit que “conéixer els problemes existents és fonamental a l’hora de lluitar contra la despoblació”. També ha dit que “és essencial que les vies es conserven en bon estat i que les poblacions disposen d’uns òptims accessos”. Per això “actuarem per a possibilitar una cosa tan bàsica com l’existència d’unes bones comunicacions per carretera”. Encara que “som conscients que frenar la despoblació no és una tasca fàcil, és un repte que tenim tots i estem obligats a fer tot el que estiga a les nostres mans”.

La CV-240 és una via molt utilitzada per turismes i per tractors perquè en la zona hi ha plantacions de carrasca trufera. Sobre ella, el director de les obres d’asfaltat de la Diputació, Manuel Montoliú, ha explicat que l’actuació consisteix en la realització de labors de conservació ordinària. “S’estan netejant les cunetes i alguns vorals perquè la via guanye en visibilitat”, alguna cosa que segons ha dit, “és molt important perquè permet canalitzar l’aigua perquè isca pels punts adequats sense que es produïsca cap deterioració de la calçada”. A més, en les zones de corbes tancades “s’elimina el desbrossament per a millorar la visibilitat i reduir el perill de patir un accident, que sol estar present en les carreteres de muntanya”. Són uns treballs que finalitzaran aquesta mateixa setmana si no es produeixen imprevistos meteorològics.

El president José Martí també ha visitat les localitats de Sot de Ferrer i Bejís, on s’ha reunit amb els seus primers edils, Ramón Martínez, i María José Madrid. Tots dos han exposat els problemes de comunicació terrestre pels quals estan travessant les seues poblacions i les possibles solucions a aquests, la viabilitat tècnica de les quals serà estudiada pel diputat provincial de Carreteres i els tècnics de la Diputació.

L’alcalde de Sot de Ferrer ha explicat que la carretera d’accés al poble des de l’autovia no és accessible ni per a autobusos, ni per a camions, i que a més manca de voral, una circumstància que obliga les persones majors del poble a caminar costa amunt durant aproximadament un quilòmetre per a arribar a la parada de l’autobús que els ha de traslladar a Segorbe o a l’Hospital de Sagunt. Per això, sol•licita que la Diputació millore la via i construïsca un carril per als vianants perquè els vianants no córreguen el risc de patir accidents.

Per part seua, l’alcaldessa de Bejís, María José Madrid, també ha sol·licitat que la Diputació actue per a posar solució a la problemàtica que es crea amb l’eixida als mercats de l’aigua de la planta embotelladora local. Succeeix que per a posar rumb a Castelló o València els camions es veuen abocats a utilitzar la N-235, una carretera autonòmica que travessa el terme de la pròxima localitat de Teresa, creant en la mateixa importants problemes d’inseguretat viària.

Per això, i perquè l’eixida de la mercaderia cap als mercats siga més fluida, l’alcaldessa proposa que s’asfalte el conegut com a camí de la gravera, que és una via amb amplària suficient per a absorbir el trànsit que genera la planta embotelladora de Bejís. El camí discorre pel terme municipal de Toràs, raó per la qual caldrà comptar amb aquest municipi a l’hora de trobar la millor solució possible.

Compartir