José Martí defensa el turisme com a eix vertebrador de la província en el DIT Gestión

810

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat hui en la inauguració de la segona convenció de la plataforma d’agències de viatge DIT Gestión a Peníscola que “el turisme ha de ser un dels eixos vertebradors de la nostra província pel gran potencial de creació de riquesa i d’oportunitats que ofereix”. Ho ha fet davant la presència de més de 850 professionals del sector i touroperadors espanyols i portuguesos que, fins a demà diumenge, debatran sobre les tendències actuals del mercat, el turisme receptiu temàtic i sobre les noves tècniques de venda, entre altres temàtiques.
Per a Martí “no hi ha un minut més que perdre, perquè quan parlem de turisme parlem d’un dels pilars fonamentals d’aquesta nova Diputació”. En xifres concretes, l’any que ve, ha explicat el president, “destinarem 5,5 milions a la promoció turística de les comarques de Castelló. I ho farem amb un nou full de ruta que posarà l’accent en el turisme de muntanya i de cultura, en la innovació -amb el desenvolupament de les estratègies de destinacions turístiques intel·ligents- i en l’impuls de nous segments de demanda, com el cicloturisme, el senderisme o el turisme gastronòmic, però sense oblidar el turisme de platja”.
Les dades són molt optimistes en quant a l’arribada de turistes a l’anomenada Costa de Azahar, que cada any visiten més d’un milió de persones i que contribueixen a “l’excel·lent xifra” de huit milions de pernoctacions anuals. “Però no ens podem conformar només amb aquestes xifres”. Per això, una de les línies mestres d’aquest full de ruta “serà l’extensió a nous mercats, una possibilitat que serà possible, aquest 2020, gràcies a l’arrancada de les noves connexions que connectaran l’Aeroport de Vilanova d’Alcolea amb ciutats europees com Viena, Marsella i Londres. Precisament, la Diputació de Castelló ha estat present aquesta setmana a la capital austríaca per a acostar als touroperadors del país l’oferta turística de mar i muntanya que ofereix la província.
No obstant això, “per a maximitzar el benefici d’aquesta activitat hem d’aconseguir desestacionalizar-la amb l’impuls de nous productes, com, en el cas concret de hui, el turisme de congressos”. En aquest sentit ha explicat que “hem d’esprémer aquest segment de tan gran capacitat desestacionalitzadora i per al qual a més comptem amb uns equipaments immillorables. I bona prova d’això és aquest magnífic Palau de Congressos de Peníscola”.
D’altra banda, el president també ha tingut paraules per als participants, als qui ha animat que es convertisquen “en ambaixadors d’aquesta rica, però alhora desconeguda, terra en recursos turístics”, i per a l’organització, a qui ha agraït l’elecció de Peníscola com a seu de la seua convenció. Després d’aquestes paraules, el president de DIT Gestió, Jon Arriaga, li ha fet lliurament d’una típica ‘*txapela’ basca a Martí
COL·LABORACIÓ DE 20.000 EUROS
La Diputació col·labora en l’organització d’aquest esdeveniment amb una assignació de 20.000 euros que s’emmarca en el programa d’impuls a l’organització d’actuacions de creació i difusió de l’oferta turística.

Compartir