José Martí assumeix la presidència del Consorci Camí del Cid

2761

Vilafranca ha sigut hui punt de trobada del Consorci Camí del Cid, que ha celebrat el seu Consell Rector per a ratificar el pla d’actuacions i pressupost de 2020, a més de donar especial protagonisme a la Diputació de Castelló, que assumeix fins a novembre de l’any que ve la presidència de l’entitat. César Rico, president de la Diputació de Burgos, ha cedit el testimoni al seu homòleg de Castelló, José Martí, a qui acompanyarà en la vicepresidència el president de la Diputació de Guadalajara, representada José Luis Vega.

José Martí, després de la reunió celebrada a la sala gòtica de l’Ajuntament de Vilafranca, ha deixat palés la importància d’entitats com el Consorci Camí del Cid, “en la qual estem representants de 8 províncies i 4 comunitats autònomes motivats per un aspecte clau per a tots com és fer front al repte demogràfic”. Martí ha destacat el notable treball desenvolupat durant els últims mesos i assumeix com un repte la posada en marxa dels projectes previstos per a 2020, “perquè volem donar-li tota la dimensió turística, literària i cultural a aquesta emblemàtica, èpica i mítica figura que suposa El Cid”.
En aquesta línia, afirma que “prenem amb il·lusió els deures que ens hem posat i ens posarem a treballar amb energia perquè hi ha motiu per a això”. Sobre aquest tema, insisteix que “per a tots els que integrem el Consorci Camí del Cid és fonamental combatre el repte demogràfic, i aqueixa idea, tan present en la Diputació de Castelló, està perfectament incorporada entre els objectius del consorci, per la qual cosa la millora dels nostres pobles a través del turisme d’interior i dels projectes del Camí del Cid és el nostre repte de futur”.

En termes semblants s’ha expressat el president burgalés, César Rico, qui ha destacat el “honor” d’haver presidit l’entitat, a més de posar en valor el que huit diputacions provincials pertanyents a quatre comunitats autònomes s’unisquen entorn d’un mateix projecte. “És una cosa insòlita”, afig Rico, qui insisteix a continuar apostant “per una ruta eminentment rural que val la pena”.
Per part seua, el president de la Diputació de Guadalajara, José Luis Vega, considera important “posar en valor totes les iniciatives del Consorci Camí del Cid perquè podem avançar de la mà per a fer front al repte demogràfic”.

Activitats 2020
Quant a les activitats a desenvolupar, al llarg del pròxim any s’incidirà en tres àrees fonamentalment: infraestructures, informació i promoció. Respecte a les primeres, un any més es posarà en marxa la campanya de reforç i conservació de la senyalització senderista i BTT existent mitjançant la qual es preveu la instal•lació de 2.500 nous senyals. A més, les diputacions que formen part del Consorci Camí del Cid han reforçat el seu compromís per al manteniment dels camins tradicionals entre els pobles, principal eix viari del Camí del Cid.

D’altra banda, l’any vinent es planteja incrementar el nombre de llocs en els quals segellar el Salconduit habilitant als bars de poblacions de menys de 1.000 habitants com a punts de segellament. Sobre les activitats de promoció i de dinamització a desenvolupar l’any vinent s’inclou la millora d’eines tecnològiques de navegació en dispositius mòbils, la celebració d’una sèrie de reunions informatives amb agents locals situats als pobles de les huit províncies de la ruta i donar continuïtat a altres actuacions ja consolidades com el Premi Álvar Fáñez – que en 2020 complirà la seua desena edició – o l’III Concurs de Vídeos del Camí del Cid.

Promoció internacional
Així mateix, s’intensificarà la promoció internacional de la ruta. A través de Rutes Culturals d’Espanya, una marca emparada per Turespaña i en la qual participen altres quatre grans itineraris turístic culturals espanyols, es donarà a conéixer l’itinerari en diversos fòrums internacionals. La cita més imminent serà la fira ITB de Berlín, un de les trobades turístiques més importants que existeixen a nivell mundial. A més es preveu establir diferents línies de col•laboració amb les Oficines Espanyoles de Turisme a l’Estranger.

D’altra banda, durant 2020 es milloraran i ampliaran els continguts de la pàgina web en anglés, s’intensificarà la promoció en diferents mercats internacionals i es planteja la realització de fam trips amb periodistes estrangers especialitzats en el sector cicloturista.

El pressupost aprovat en la reunió de hui ascendeix a 240.000 euros (cadascuna de les diputacions consorciades aporta 30.000). A la reunió han assistit els presidents provincials de les diputacions de Burgos, Guadalajara i Castelló, César Rico, José Luis Vega i José Martí respectivament; la diputada de Cultura de Burgos, Raquel Contreras, i els diputats de Turisme de Sòria, Guadalajara, Terol i Castelló, Miguel Cobo, Rubén García, Diego Piñeiro i Virginia Martí al costat d’altres representants provincials de les diputacions que integren el Consorci Camí del Cid. Tots els assistents a la trobada han confirmat el seu compromís per una ruta “referent entre les grans rutes d’Espanya”, segons s’ha posat de manifest durant la celebració del Consell Rector.

Compartir