Joan Ribó destaca el desenvolupament sostenible, inclusiu i integra de Valèncial en els Premis Jaume I

1227

En la seua intervenció en la cerimònia de lliurament dels Premis Rei Jaume I, celebrada en la Llotja de la Seda i presidida pel rei Felip VI, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat l’aposta de València per un procés de desenvolupament sostenible, inclusiu i integral que convertisca la nostra ciutat en un punt de referència en investigació i innovació social i urbana, «amb repercussió real sobre la ciutadania, els nostres barris i el nostre entorn». Una intervenció en què l’alcalde ha fet una referència explícita, en el dia 25 de novembre, que reivindica l’eliminació de la violència de gènere, per a trencar el «sostre de vidre i el pis apegalós que frena la vida de milers de dones i xiquetes», tant en la ciència com en qualsevol àmbit de la vida.

«A València estem impulsant un procés de desenvolupament amb l’ambició de ser un punt de referència d’investigació i innovació, social i urbana, que tinga una repercussió real sobre la ciutadania, els nostres barris i el nostre entorn. Un desenvolupament sostenible, inclusiu i integral de la nostra ciutat que protegix el nostre patrimoni natural, promou la igualtat social i d’oportunitats i fomenta el creixement econòmic», ha afirmat Joan Ribó en l’inici de la seua intervenció, amb la qual ha arrancat la cerimònia de lliurament dels Premis Jaume I, presidida pel Rei Felip VI.

Ribó ha destacat l’alineació de les polítiques públiques municipals amb els objectius que marca l’Agenda 2030 i amb la finalitat de «generar, atraure, cuidar i impulsar el talent com una de les claus per a buscar fórmules que milloren la vida de les persones i puguen atendre des de l’àmbit local els nous desafiaments globals». L’alcalde de la ciutat, que ha felicitat els guardonats i donat la benvinguda a València als assistents arribats des d’altres llocs, s’ha referit igualment als fruits la coordinació, cooperació i participació de les diferents institucions, universitats, professionals, empreses i societat civil d’esta ciutat.

«Fruit d’esta labor coordinada és la designació de València com a Capital Mundial del Disseny. També ho és l’anunci, fa escasses setmanes, de l’establiment a la nostra ciutat de la seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular del CSIC. Un centre de referència nacional i internacional per a l’activitat científica i investigadora amb usos mèdics, amb el qual l’Ajuntament ha contribuït amb la cessió d’una parcel·la adequada per a situar-lo», ha afirmat més endavant Joan Ribó. «Per al govern de la ciutat és una prioritat la creació a València de llocs de treball d’alta qualificació, i que des d’ací es promoguen i aconseguisquen avanços útils i valuosos que beneficien la humanitat».

L’APORTACIÓ DELS GUARDONATS I EL PAPER DE LES CIENTÍFIQUES

Ha enaltit Joan Ribó els objectius que perseguixen estos guardons promoguts per la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats: salvar vides, frenar l’emergència climàtica, crear llocs de treball i posar en valor els fruits de la intel·ligència humana; i ha destacat especialment l’aportació que realitzen en estos àmbits els guardonats amb el Premi Rei Jaume: Xavier Tolsa, José García Montalvo, Pura Muñoz, José Antonio Sobrino, Carlota Pi, «i el guanyador en la modalitat patrocinada per l’Ajuntament de València, Aníbal Ollero, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies. «A tots i totes la meua més sincera enhorabona».

Després de destacar que el talent científic i investigador que hui reconeixen a València els Jaume I «és el motor que impulsa les grans transformacions cap a un món més sostenible, més just i igualitari, l’alcalde ha fet referència expressa a la coincidència d’este lliurament amb la commemoració del Dia a Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere, amb referència expressa a les dos dones guardonades: Pura Muñoz-Cánoves, en l’àmbit de la investigació mèdica , i Carlota Pí, en el d’emprenedoria. «són un exemple de superació i del trencament d’eixe sostre de vidre i el pis apegalós que frena la vida de milers de dones i xiquetes».

Compartir