II Festival Mostra’t Gandia premiarà l’art en un concurs que fomenta l’igualtat

1266

La vicealcaldessa i regidora de Diversitat, Lorena Milvaques, el vicepresident de l’associació Policroma, David López, i la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra han presentat aquest matí les bases del concurs del II Festival Mostra’t Gandia, que es desenvoluparà del 18 al 20 d’octubre. “El certamen naix per donar visibilitat i mostrar la realitat de qualsevol minoria de la ciutat que puga patir una situació d’injustícia per la seua condició o orientació sexual, llengua, cultura, religió, diversitat funcional, etc…”

Cal reivindicar la igualtat en la diversitat. També és una satisfacció comprovar que hi ha molta gent implicada a la ciutat que vol mostrar el seu art, que vol expressar-se. Amb aquests tipus d’iniciatives tenen una bona oportunitat, per això els animem a presentar-s’hi, no cal que siguen professionals”, ha explicat Milvaques. “L’objectiu és generar cultura i fomentar la igualtat en la diversitat, tant social com cultural. El Mostra’t és una projecte multicultural, que premia els artistes que vulguen reflectir realitats o qualsevol problema que puga patir una minoria. Tots formem part de minories o podem patir problemes d’exclusió”, ha explicat López.

El concurs és obert, però vol dirigir-se sobretot a la gent del nostre entorn més pròxim. S’hi pot participar, amb un màxim de dues obres, en alguna de les quatre categories proposades: fotografia, curtmetratge, relat curt i còmic, abans del 31 de juliol. La informació i les bases es poden consultar en la pàgina facebook de Mostrat.

Un jurat format per professionals de cada categoria i membres de l’organització decidirà les obres guanyadores al llarg dels mesos d’agost i setembre.

La quantia econòmica dels premis és de 600 €, a càrrec de l’Ajuntament. 300 € per a l’obra guanyadora en la categoria de curtmetratges, i 100 € per a les vencedores de les tres categories restants.

Festival “Mostra’t Gandia”

El Festival durarà 3 dies, al llarg dels quals anirem coneixent els semifinalistes i finalistes en cadascuna de les categories. Així, el dijous 18 d’octubre es projectaran els curts i els còmics al Teatre Serrano i es triaran els finalistes. Els assistents també hi podran elegir una menció especial del públic. Per la seua banda, el divendres 19 d’octubre, al Palau Ducal dels Borja s’hi llegiran els relats semifinalistes i s’inaugurà l’exposició fotogràfica. “Des del Palau estem encantats de col·laborar-hi, perquè és molt important donar visibilitat als sectors minoritaris”, ha manifestat Sendra.

Finalment, el dissabte 20 d’octubre, al Teatre Serrano, tindrà lloc la gal·la de lliurament de premis del jurat i del públic, a més d’una menció especial per a les associacions que hi hagen participat.

La vicealcaldessa ha destacat que aquest nou projecte, que espera siga una primera edició, coincideix amb el treball que realitza el govern local des de la transversalitat i ha manifestat la seua satisfacció.

El II Mostra’t Gandia està organitzat per l’associació Policroma i www.comunitatgay.com, amb el suport de la regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i la col·laboració dels departaments de Responsabilitat Social, Polítiques amb la Ciutadania, Cultura i el Palau Ducal dels Borja, entre d’altres.

Compartir