Gastronomia, cultura i festes populars per promocionar Costa Blanca a FITUR

1344

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha donat a conéixer este matí tots els detalls de la programació que desenvoluparà el Patronat Costa Blanca en la pròxima edició de FITUR que se celebrarà del 17 al 21 de gener a Madrid. La intensa programació de l’ens turístic se centra enguany, especialment, en la gastronomia, la cultura i les festes populars, uns valors que, afegits als productes de platja i interior, pretenen convertir-se en el gran reclam de turistes nacionals i internacionals per als 141 municipis alacantins.

Per a això, l’agenda de la 38 edició d’una de les més importants fires mundials del sector inclou un total de 47 presentacions de producte, de les que cinc són exclusives de la marca Costa Blanca, 36 de municipis, tres d’associacions empresarials i altres tres del col·lectiu LGTB. També s’executaran al voltant de 15 degustacions culinàries i prop de mig centenar de reunions amb agents i turoperadores de tot el món per a tancar acords de col·laboració.

Així mateix, Dolón ha avançat que “enguany la nostra presència es desenrotllarà en tres àmbits. En IFEMA, on comptarem amb un estand propi; en la Plaça de Cudol que disposarà del Punt d’Informació des del que donarem a conéixer els vianants tota l’oferta turística dels municipis alacantins en l’àmbit de les festes i prop de Gran Via, amb el projecte ‘Costa Blanca Food Experience’, com a novetat enguany per a donar a conéixer la gastronomia de la província”.

La passada edició van participar en Fitur, el major punt de trobada de mercats receptors i emissors de visitants, més de 10.000 empreses expositores de 164 països. Costa Blanca, darrere del viratge de la seua estratègia promocional del destí cap als productes, acudix a esta cita anual per a apostar pel valor afegit que atresora la província, per mitjà de la seua presència coordinada amb els municipis de la província.

El pavelló 7 d’IFEMA acull l’estand de la Comunitat Valenciana, amb un espai de 1.700 metres quadrats, en el que s’ubica el de la Costa Blanca. Segons ha explicat el diputat de l’àrea, enguany la promoció provincial es desplegarà, a més de en la fira, en la Plaça de Cudol, amb un punt d’informació turística i un racó gastronòmic.
Finalment, Dolón ha recolzat que l’acte principal del Patronat Costa Blanca en FITUR se celebrarà el dia de la jornada inaugural del certamen, el dimecres 17 de gener en la Plaça Central de l’espai de la Comunitat Valenciana a les 13:45 hores. Allí, el president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, donarà a conéixer el Pla d’Actuació de l’organisme per a la present anualitat.

La nostra estratègia, centrada en els productes característics de la Costa Blanca, és la que està aconseguint xifres rècord que ens han de servir per a tindre els peus en el sòl i continuar treballant de forma coordinada amb tots els agents del sector amb la finalitat de continuar creixent en els pròxims anys. El gran repte per al 2018 és igualar-los i, si es pot, millorar-los”, ha recalcat el diputat. 

Food Experiencie

Una de les novetats del Patronat Costa Blanca en esta edició de Fitur és la proposta ‘Food Experiencie‘, un espai gastronòmic en què al llarg de diverses jornades la província mostrarà al públic el millor de la seua gastronomia i dels seus productes més reconeguts. Ubicada en el centre de Madrid, esta zona, patrocinada per APEHA –Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant-, es convertirà en punt neuràlgic culinari en el que es podran degustar delícies alacantines i begudes típiques del territori.

Desfilada Provincial

Amb motiu de la seua presència en FITUR, el dissabte dia 20 l’organisme autònom durà a terme, com ve sent ja tradicional, la Gran Desfilada provincial en què participaran 1.200 persones, entre festers i músics, de 15 municipis alacantins abillats amb els seus trages representatius. Festes del Foc, Moros i Cristians, Carnestoltes i representacions de bandes de música conformen la comitiva festera que discorrerà per la Plaça de Callao, El carrer Preciados i la Porta del Sol.

Amb l’objectiu de donar a conéixer totes estes actuacions en FITUR, el Patronat ha dissenyat dos campanyes de comunicació i màrqueting que es duran a terme en diversos mitjans i suports publicitaris. Per un costat i davall l’eslògan ‘Autènticament El nostre’, l’organisme promocionarà l’àmplia oferta turística que atresora el territori -especialment les seues platges i interior, la seua gastronomia i les seues festes populars- en ràdios, televisions i premsa escrita. La línia argumental de l’acció pretén distingir els elements propis del territori per mitjà de paraules clau com a origen, genuí, enginy o oxigen, com a element dinamitzador i vertebrador.

D’altra banda, l’ens desenvoluparà a partir del dilluns una altra potent iniciativa que contempla l’emissió de dos vídeos sobre la província que es projectaran en unes pantalles gegants ubicades en la cèntrica Plaça de Callao.

A més, el Patronat de Turisme desenrotllarà una important labor informativa a través dels seus perfils en xarxes socials -Facebook, Twitter i Instagram-, on realitzarà multitud de publicacions amb l’objectiu d’animar a la participació i interacció dels usuaris. En esta edició, els internautes podran seguir l’actualitat diària de l’organisme a través dels hashtags #CostaBlancaenFITUR i #FiestasCostaBlanca.