Gandia liquida tres milions d’euros a proveïdors d´IPG

1372

L’Ajuntament de Gandia està procedint durant aquests dies al pagament de tres milions d’euros a proveïdors de l’empresa pública IPG. Uns treballs que van ser encarregats a menudes i mitjanes empreses durant la passada legislatura i que no van ser abonats pel govern del Partit Popular.

Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques i l’edil de Ciutadans, Ciro Palmer.
Quan vam accedir al govern ens vam trobar amb una empresa pública trencada. L’únic que vam poder fer és posar ordre i donar el mandat per liquidar-la. Durant aquests mesos, els liquidadors, en condicions de legalitat, han fet front a gran part del deute. Fins que no s’ha fet el traspàs d’actius i passius, era impossible fer transferències a IPG per liquidar el deute contret per part de l’anterior govern. Només eren legals les transferències destinades a cobrir serveis que es prestaven per mandat de l’ajuntament” va declarar Diana Morant.

En total han estat 180 proveïdors, associacions i col·lectius els que s’han vist beneficiats dels pagaments. S’han pagat convenis amb entitats esportives com la UE platges de Gandia, la Confraria de Pescadors, el Club d’Atletisme, la Penya Ciclista Beniopa, el Club de Córrer el Garbí o el Club de Bàsquet. També s’ha pagat el deute amb Creu Roja Gandia, Asersafor, NiE Gandia, el RCNG, el Centre Musical de Beniopa, l’Associació Musical Grau de Gandia, el Club esportiu de Pesca, la Falla Grau, entre d’altres associacions i col·lectius.

El pagament de tot aquest deute ha estat aprovat per part del Ministeri perquè el govern de Gandia abonarà aquests pagaments a càrrec del superàvit del pressupost del 2017. “Vam entendre que havíem de liquidar el deute amb proveïdors i associacions abans de començar a liquidar deute a llarg termini” va declarar Morant.
La resta del deute que queda pendent a l’empresa pública serà liquidat durant l’any pròxim després de l’aprovació per part del Ministeri d’Hisenda de la mesura.
Hem complert la nostra paraula a base de rigor en els comptes municipals. Estem dignificant el treball dels nostres proveïdors pagant el que se’ls devia. La gestió responsable de l’ajuntament de Gandia, millora la vida de les persones i hem recuperat la relació normal amb les empreses a força de consideració i respecte mutu“.

Per la seua banda, Lorena Milvaques, va voler destacar que “el pagament a proveïdors va ser un compromís de principi de legislatura i en un temps rècord ho podem anunciar per demostrar que les nostres paraules no es queden als calaixos i que complim les promeses sempre des de la legalitat i comptant amb els informes de la Intervenció que avalen les mesures que prenem“.
Milvaques ha recordat que amb aquestes mesures s’està baixant el període mitjà de pagament a proveïdors i continuar solucionant “les xifres nefastes que vam heretar“. La vicealcaldessa també ha recordat que tots els pagaments que s’han realitzat durant aquesta legislatura s’han fet sense Plans de Pagament a Proveïdors del Ministeri com va succeir en la passada legislatura. “El PP va tenir dos “comptadors a 0”, va ser incapaç de posar en marxa un pla d’ajust i a més va aconseguir convertir IPG en una màquina de generar deute. Tot això s’ha acabat en aquests poc més de dos anys i tot està sent controlat pels funcionaris i el mateix Ministeri. No acceptarem lliçons del PP i menys encara en temes de gestió econòmica“.

Finalment, Ciro Palmer va voler fer èmfasi en la decisió que va prendre Ciutadans a principi de legislatura i que va permetre un canvi de govern. “No estem fent una oposició a l’ús, és una oposició responsable i que sempre estarà del costat de les solucions. Mentre el PP amenaça amb querelles nosaltres seguirem donant suport al pagament als proveïdors. Al final el temps ens donarà la raó i la gent entendrà que la decisió de fa dos anys ha servit per a solucionar molts problemes“.

Com a dada, l’edil de Ciutadans va destacar que des de 1979, aquesta serà la primera legislatura en què el govern deixarà menys deute del que va trobar.

Compartir