Gandia busca un emplaçament legal per a mantindre la platja canina

654

La voluntat política del govern de Gandia és clara: tindre una Platja Can amb totes les garanties legals perquè els animals puguen gaudir del litoral al costat dels seus amos. Els Serveis Jurídics i d’Urbanisme de l’Ajuntament ja estan treballant en la cerca de diferents alternatives concordes amb la normativa per a poder continuar prestant aquest servei, atés que actualment la llei prohibeix muntar la instal·lació a la platja de l’*Auir per ser un espai protegit pel Pativel (Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral).

El Consistori Municipal porta set anys realitzant un important esforç econòmic perquè el servei destinat a les mascotes es realitze en l’Auir d’una manera excel·lent. Precisament per això, la Platja Ca de Gandia és de les més valorades de la Comunitat Valenciana. No obstant això, l’Administració Local, s’ha topat amb la denegació dels permisos per a poder situar la infraestructura en l’Auir, tal com va explicar l’alcaldessa en l’últim ple.

A més, l’opció de la zona urbana no es contempla per a situar la Platja Ca perquè suposaria perdre la bandera blava que acredita la qualitat del litoral. Gandia porta 32 anys consecutius obtenint un distintiu que s’atorga a les millors platges de l’Estat. Només 7 platges de la Comunitat Valenciana porten rebent aquest reconeixement durant els 32 anys, i en el cas de Gandia, és l’única de la província de València.

L’Ajuntament, per tot això, està buscant un encaix legal per a mantindre el servei de la Platja Ca en un emplaçament legal i sense posar en perill la bandera blava.

Compartir