Gandia acull el I Congrés TIC i Educació

952

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del Subdirector General del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Pedro Sigler; i el Director del Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba, ha presentat aquest matí el I Congrés TIC i Educació que, sota el títol ‘L’aula oberta a la societat digital’, tindrà lloc al Campus de Gandia de la UPV els dies 5 i 6 d’octubre, i que està dirigit a professorat d’Infantil, Primària i Secundària.

Un Congrés que organitza la Generalitat Valenciana, el Cefire i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, i en el qual col·labora l’Ajuntament de Gandia i el Campus de Gandia de la UPV en el marc de la Càtedra de Turisme Intel·ligent.

“És un honor ser seu d’un Congrés que pretén ser un punt de trobada, d’intercanvi i de dinamització per al professorat de la Comunitat Valenciana, en el camp de les tecnologies aplicades a l’educació i l’aprenentatge. I a més, esdevé com una magnífica oportunitat per donar les pautes perquè l’aula s’òbriga de ple a la societat digital. Les tecnologies de la informació aplicades a l’educació formen ja part del present i s’endinsen en els centres educatius, per la qual cosa, els professors han de conèixer tot el potencial per adaptar l’ensenyament a la societat digital actual”, ha explicat L’Alcaldessa.

Aquesta és la primera vegada que Gandia acull aquest tipus de Congrés, el que demostra, segons Morant, “que Gandia és una ciutat que s’està posicionant fermament com a ciutat de celebració de congressos i reunions de caràcter científic, tecnològic i educatiu. En este sentit, les universitats són les nostres aliades i ara també, el CEFIRE. La nostra ciutat és perfecta per reflexionar i compartir els avanços tecnològics en l’educació per tres motius fonamentals: Som Ciutat Educadora; de la Ciència i la Innovació, dins la Xarxa Innpulso del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat; Ciutat de Turisme de Congressos, ja que estem inclosos en la Spain Convention Bureau, la xarxa que agrupa a 54 ciutats de turisme de congressos d’Espanya”.

Per la seua banda, Sigler ha explicat la importància que l’educació estiga també a l’avantguarda dels avanços tecnològics, en constant evolució, “però també cal educar l’alumnat en l’ús adequat de les noves tecnologies. Per aconseguir-ho, és fonamental formar prèviament al professorat i, també les famílies”.

Finalment, Alba ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives que posen en contacte la Universitat amb altres estadis de l’ensenyament. “L’aula oberta enriquirà l’àmbit universitari. No cal perdre de vista, que l’alumnat de secundària després passarà a la Universitat i hem d’estar a la guait de les noves ferramentes de l’ensenyament i com es treballa la problemàtica del mal ús de les noves tecnologies interactives”.

Fins al moment, ja hi ha més de 500 inscripcions al Congrés TIC i EDUCACIÓ, promogut des de l’àmbit TIC de la Conselleria d’Educació, format per les assessories TIC de la xarxa de CEFIRE i el Servei d’Informàtica per al Centres Educatius (SICE). Pretén ser punt d’encontre, d’intercanvi i de dinamització per al professorat valencià en el camp de les tecnologies aplicades a l’educació i l’aprenentatge i una porta per la qual obrir l’aula a la societat digital a través de l’actualització científica, didàctica i metodològica.

Les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l’educació i l’aprenentatge són una realitat, per això és important que els/les docents tinguen una idea molt clara del potencial de cadascun dels recursos tecnològics al seu abast i així, amb les TIC, ajudar a organitzar el procés d’ensenyament-aprenentatge i l’espai i el temps a l’aula a través de la connexió amb la societat digital actual.

Objectius:

Posar de manifest la importància de les TIC en el procés d’ensenyament-aprenentatge.

Promoure la convivència i l’actualització científica, metodològica i didàctica amb tecnologies aplicades a l’educació i l’aprenentatge.

Donar a conèixer les assessories i la formació de l’àmbit TIC de la xarxa de CEFIRE de la Comunitat Valenciana.

Exposar i donar a conèixer les plataformes i sistemes de gestió, formació i comunicació de la Conselleria d’Educació.

Donar a conèixer els projectes desenvolupats pel Servei d’Informàtica per als Centres Educatius.

Compartir la recerca de tecnologies multimèdia interactives des d’àmbits universitaris.

Fer visibles, compartir i posar en valor les bones pràctiques educatives que tenen lloc en els nostres centres.

Compartir