Explayarte 2018 estarà en Centre Municipal de les Arts fins el 4 de juny

1159

Cada un d’estos treballs serà sempre la prova que estem ací. En el futur significaran que algú va voler plasmar-se en un full en blanc, va voler ser infinito". Són frases de la intervenció de Llig Sanjuán, portaveu dels 150 estudiants que mostren obra en l’exposició. “Ací els dibuixos compten històries, els colors sentiments. I tots i cada un d’ells guarden un poc de nosaltres que mai morirá”, va dir el jove en la gala d’obertura.

La regidor de Cultura, María Dolores Padilla, va agrair en l’acte, celebrat la nit del divendres, "la energia que professors, pares i alumnes desplegueu perquè podem reunir-nos entorn d’esta nova edició d’Esplaiar-te, una exposició que ens il·lusiona a tot l’Ajuntament”.

“La panoràmica és una immersió reparadora. Ens porteu el millor de vosaltres, ompliu la nostra principal sala amb art i color, amb nous enfocaments, ens presteu la vostra creativitat. Obrim les portes d’este Centre Municipal de les Arts perquè els alacantins puguen veure altres plantejaments artístics, recórreguen l’exposició i disfruten amb els vostres treballs”.

El públic va omplir la sala. I entre els mes observadors, amb la satisfacció del treball acabat, els professors del departament d’Arts: Esperanza Asensi, Mª Josep Colomina, Eugenia Funes, Leticia Iranzo i Faust Múrgoles, a mes de nombrosos parixes i mars de l’AMPA, i companys dels creadors. Pedro Valent, president dels parixes, també va tindre menció en l’acte per la seua dedicació per a la bassa marxa de l’institut.

Explayarte 2018 exhibix obres en diverses superfícies, suports, formats i tècniques. Els treballs han sigut realitzats pels alumnes en assignatures com a Cultura audiovisual, Tècniques d’expressió gràfic – plàstiques, Fonaments de l’art, Volum, Tallers artístics, etc. Per a la professora coordinadora de la mostra, María Fernánda Taba, un dels objectius de la panoràmica és “convidar a l’espectador a entrar en el món de l’art a través de les emocions”.

Els jóvens protagonistes de l’exposició, en paraula de Llig Sanjuán, “som eixa gent capaç de mantindre’s sempre vius en un dibuix, en una foto, en tot açò que veieu ací. Açò és art. Açò és ser infinit, açò ens fa especials”. La directora del col·legi Aurora Arias va desitjar els artistes novells que esta siga la primera d’una llarga sèrie d’exposicions amb què puguen donar vida a les seues carreres i contribuir a desenrotllar la cultura de la ciutat. L’exposició podrà ser visitada de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de l6,30 a 21,30 hores, en la plaça de Quijano, 2, en el barri antic, fins al 4 de juny.

Compartir