Este cap de setmana es celebra a Castelló ENDEI,, una trobada amb editorials independients

2313

La Diputació de Castelló farà esta setmana de la ciutat de Castelló l’epicentre de les editorials independents amb la celebració del IV Trobada Nacional d’Editorials Independents ENDEI que se celebrarà en la plaça de Les Aules del 5 al 7 d’abril. Este esdeveniment cultural es planteja com una trobada i punt de connexió entre les editorials, els lectors, escriptors i altres professionals que rodegen el món del llibre.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat en la presentació de l’esdeveniment que “es el segon any en què esta trobada s’internacionalitza, contribuint amb això a continuar posicionant a Castelló com el lloc en què ocorren les coses bones, també en l’àmbit cultural. Continuem treballant en iniciatives com esta que enriquixen l’oferta cultural de la província, amb la capital al cap, i que al mateix temps ens posicionen com a seu cultural a Espanya i en el mon”.

les editorials independents es dirigixen en la seua totalitat a un públic general, encara que sí que hi ha una inclinació cap a la busca d’un lector més compromés i de "llenar" els buits que deixen en el mercat les grans editorials. En eixe sentit, Sals ha posat en valor que “esta trobada té quelcom únic en tota Europa que és que permet una trobada directa entre editors, autors i il·lustradors, una trobada que permet que cada any nasquen nous títols fruit d’estes sinergies tan interesants”.

En la presentació de l’ENDEI el vicepresident ha estat acompanyat de l’organització representada per Patricia Arterós i de Juan Vicente Centelles, de Llibreria Argot de Castelló.

20 editorials confirmades i més de 50 autores

En ENDEI 2018 participen les següents editorials:

ADRIANA HIDALGO (Cesar Solís), argentina, amb seu en Madrid
ARISTAS MARTÍNEZ (Cisco Bellabestia y Sara Herculano), de Badajoz
LOS LIBROS DEL GATO NEGRO (Marina Heredia), de Saragossa
BABIDI-BU (María Calero y Rafael Navarro), de Sevilla
BORIA (Luis Sánchez), de Murcia
CAZADOR DE RATAS (Carmen Moreno), de Cádiz
CONTRABANDO (Manuel Turégano), de València
COSQUILLAS (Asun Sarrado), de Monzón (Huesca)
CUTE KILLA PRESS (Tive Martínez), de Castelló
EDICIONES CANIBAAL (Ximo Rochera), de Madrid
JEKYLL&JILL (Víctor Gomollón), de Zaragoza
LA MÁQUINA QUE HACE PING (Cristian Arenós), de Castelló
LA PAJARITA ROJA (Carlos Tosca), de Castelló
LA UÑA ROTA (Mario Pedrazuela), de Segobia
LIBROS DEL INNOMBRABLE (Raúl Herrero), de Saragossa
PRINCIPIA (Enrique Royuela), de Conca
PUNTO ROJO (Iván Parrilla), de Sevilla
UNARIA (Amelia Díaz), de Castelló
REINO DE CORDELIA (Jesús Egido), de Madrid
BÁLTICA (Katarzyna Olszewska), polaca afincada en Madrid.

A més, gràcies a Acció Cultural Espanyola (AC/E) i el seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de Visitants, participaran la Diligència Llibres (Sergio Escobar) , distribuïdora colombiana, Deshora Llibres (Federico Torres) , editorial colombiana i Książkowe Klimaty (Kama Buchalska), editorial polonesa.

ENDEI comptarà també, com invitats especials, amb El Govern d’Aragó i l’Institut polonés de cultura. A més participaran en ENDEI més de 50 autors, correctors, il·lustradors i traductors provinents de tota Espanya per a reunir-se cara a cara amb editors. En total, seran uns 2.500 títols distints els que el visitant podrà adquirir en esta gran trobada.

Especial atenció al públic infantil i juvenil Especial atenció hi haurà en esta quarta edició de l’ENDEI al públic infantil i juvenil. Després de commemorar-se ahir el Dia Internacional de la Literatura Infantil, la Trobada d’Editorials Independents permetrà al lector accedir a un ampli catàleg de publicacions específicament dirigides a eixe públic. A més, hi haurà una taula redona que tractarà les noves tendències editorials en este tipus de literatura que patix grans transformacions i que “tan important és en la configuració dels lectors i els ciutadans del futur que són hui els nostres xiquets i jóvenes”, hi ha assenyalat Sales.

Compartir