Escala a Castelló rep milers de visitants i torna a ser un èxit de participació

867

La jornada dominical d’Escala a Castelló, amb els tres navilis històrics protagonistes d’aquesta segona edició compartint atraque en el port de Castelló s’ha traduït en nou èxit de públic. Milers de persones s’han acostat fins a PortCastelló per a conéixer de prop el Santa María Manuela, el Galeón Andalucía i el veler Santa Eulàlia a més de gaudir de les nombroses activitats programades pel Club Nàutic, com els baptismes de mar, les exhibicions de navegació de vela llatina o els tallers de nusos, i les del Mercat Mariner per a convertir Escala a Castelló en una gran festa del mar.
El desafiament entre joutistes, amb els trets de canons en el campament de fons, ha protagonitzat el matí i ha acaparat l’atenció dels milers de visitants que s’han desplaçat fins a PortCastelló per a gaudir de les activitats de la penúltima jornada d’aquesta segona edició d’Escala a Castelló. El Galeón Andalucía ha sigut un dels vaixells que ha acaparat major atenció, encara que també han sigut milers de persones les que han aprofitat la presència del patruller Alborán, del remolcador d’altura SAR Mesana, del pesquer El Paraíso i de la resta d’embarcacions per a visitar-les.
El capità del Santa María Manuela, Artur Ribeiro, ha destacat que s’ha “sorprés” de les milers de visites que han rebut des que el divendres al matí obrira al públic. Per part seua, el capità del Santa Eulalia Francisco Pacheco, ha afirmat que amb més de 5.500 visites en 48 hores han batut el seu rècord, per damunt de les visites aconseguides a Barcelona, seu del Museu Marítim al qual pertany el veler, i també de Séte, la ciutat francesa amb la qual Castelló col·labora per a fer possible Escala a Castelló.
Escala a Castelló és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat Municipal de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. La primera edició va ser un autèntic èxit entre els castellonencs i va rebre la visita de més de 75.000 persones. Un dels objectius d’aquest esdeveniment i de totes les activitats relacionades és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com les empreses BP i Porcelanosa.

Compartir