Entre 10 i 15 euros menys per a les 2.600 persones de Gandia que més reciclen

1236

La darrera Junta de Govern del COR, consorci per al tractament dels residus sòlids urbans on està inclosa la nostra ciutat, va decidir les quantitats que es dedicaran al programa anomenat “El meu compte ambiental”. En total seran 229.000 euros els que es dividiran entre les poblacions que integren el COR. A Gandia en concret hi haurà una bonificació de 15 euros per a les 1.334 unitats fiscals que més punts obtinguen a l’hora de reciclar. Per a les 1.334 unitats següents la bonificació serà de 10 euros i per a la resta quedaran 21.000 euros que es repartiran amb els mateixos criteris.

Segons ha assenyalat el regidor de Serveis Bàsics i vicepresident del COR, Miguel Ángel Picornell, “es tracta de premiar aquelles famílies que veritablement estiguen conscienciades amb el reciclatge”. Les bonificacions tindran en compte tots els residus dipositats des del passat mes de gener i fins al pròxim dia 30 als ecorparcs del consorci, tant el fix del polígon Alcodar, com els ecomòbils que es desplacen a totes les zones de la ciutat. Aquesta data límit té a veure amb l’entrega per part del COR a la Diputació Provincial del llistat d’unitats fiscals a bonificar. A partir de l’1 de maig és repercutirà en els rebuts de l’any vinent.

Els residus que tenen més puntuació són els més contaminants, com ara les piles, olis de motor o els aerosols. Per contra els menys puntuats són els plàstics, paper o cartó que ja disposen de contenidors específics.

Compartir