Els veïns i veïnes de valència podràn veure les mascletaes des del balcó municipal

713

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presidit este matí el sorteig de places perquè ciutadania i comissions falleres puguen participar i gaudir del cicle de mascletaes des del Balcó Municipal. És el cinqué any consecutiu en el qual les dependències municipals s’obrin als veïns i veïnes de València.

El sorteig es realitza mitjançant la introducció d’un número aleatori, que estableix un ordre circumstancial en el llistat de persones inscrites. Mitjançant l’aplicació d’un algorisme matemàtic es garanteix que és l’atzar el que determina l’elecció de les 380 persones que disposaran d’una invitació (190 seleccionades amb una invitació doble cadascuna). El número triat per a efectuar el sorteig de les places s’ha creat entre els representants dels mitjans de comunicació que han sigut testimonis del sorteig.

Tal com ha manifestat el regidor Pere Fuset, «l’Ajuntament, en coherència amb el que es fa la resta de l’any, obri el Balcó Municipal a la seua ciutadania, convidem els valencians i valencianes a viure i gaudir una de les macletaes del cicle faller des d’este balcó, entre els dies 1 al 19 de març». Les persones interessades han pogut formalitzar la sol·licitud des del passat 10 de febrer fins ahir diumenge, dia 16. Tal com ha explicat el regidor, la primera inscripció es va realitzar només 50 segons després d’obrir-se el termini, i l’última es va fer anit 4 minuts abans de tancar-se. En total, han participat en el sorteig 15.763 persones, el 61,4% d’elles dones. Els requisits per a participar en el sorteig eren: ser persones majors d’edat i empadronades a València. Enguany s’havien inscrit 19.645 persones, però 3.877 no estaven empadronades a la ciutat.

«L’obertura de l’Ajuntament als valencians i les valencianes és una de les primeres i més impactants mesures del govern municipal», ha subratllat Fuset. A més de la presència de veïns i veïnes, des de 2016 el Balcó s’obri també a les comissions Falleres. En els quatre anys precedents, s’ha anat girant el torn entre les diferents agrupacions, de manera que actualment ja han passat totes les comissions pel Balcó. Enguany s’obri un nou cicle, i el sorteig per a definir l’ordre d’accés també s’ha realitzat este matí. Seran 30 comissions (quatre representants de set comissions cada dia) les que accediran fins a les dependències municipals entre els dies 1 al 15 de març, i l’atzar ha volgut que la primera d’elles siga la Falla La Vall de Laguar-Pare Ferri, i l’última, la Falla Doctor Sanchis Bergón-Túria.

Finalment, i com també és habitual, es convidarà formalment també a representants de les Juntes Locals Falleres dels municipis veïns de tota la Comunitat que també celebren la festa tradicional valenciana. «Des que en les Falles de 2016 obrim per primera vegada el balcó municipal als veïns i veïnes, a les comissions falleres i a representants de les juntes falleres locals han sigut centenars i centenars les persones que han gaudit d’una mascletà des del balcó municipal, un balcó que, des de fa cinc anys, també és seu”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva.

Les invitacions, com en els últims quatre anys, seran intransferibles i serviran per a un dia específic (no es contemplen modificacions de data). Les persones agraciades hauran de confirmar l’acceptació entre els dies 17 i 22 de febrer i indicar les dades de la persona que les acompanyarà.

Compartir