Els Pressupostos de 2018 de Castelló, aprovats en el Ple extraordinari de febrer

1376

L’Ajuntament de Castelló ja té pressupost per a l’exercici 2018. El ple municipal ha aprovat la proposta econòmica de l’equip de govern amb el vot a favor dels partits signataris del Pacte del Grau (PSPV, Compromís i Castelló en Moviment) i el vot negatiu de PP i Ciutadans.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha realitzat una exposició del pressupost per àrees i ha destacat el sentit de les polítiques econòmiques, que ha vinculat al projecte de transformació que es va impulsar en 2015 amb el canvi en el govern local. Els regidors Ignasi Garcia i Antonio Lorenzo, en representació de l’equip de govern, han explicat el caràcter social del pressupost i han justificat el rebuig a les esmenes de l’oposició, algunes d’elles amb informe contrari dels tècnics municipals.

El pressupost ascendeix a 176 milions d’euros, un 3% superior al de l’any anterior i el de major quantia de l’última dècada. La despesa pública en 2018 potència la creació d’ocupació. El programa Jornals de Vila passa d’1,3 a 2,4 milions d’euros. La inversió municipal en programes i tallers d’ocupació s’eleva a 6,8 milions d’euros, que s’executaran en coordinació amb el Pla Estratègic d’Ocupació (2016-2019). El Consorci del Pacte Local per l’Ocupació es reforça i disposarà de 872.500 euros, un 75% més.

També destaca la potenciació de l’àrea social. Una de les novetats és la creació d’una partida per a adquisició d’habitatge, d’un milió d’euros. Puja la consignació en educació, família i infància, atenció a la dependència, cultura, transport urbà, recollida de residus i modernització i innovació. Destaca també l’impuls al Pla Estratègic de Turisme i l’aplicació d’una nova política fiscal ajustada a la realitat econòmica de les famílies. Per segon any, s’implanta la perspectiva de gènere en el pressupost per a incrementar la lluita contra les desigualtats socials.

Els comptes municipals incrementen un 3,4%, de les aportacions als patronats municipals d’Esports, Turisme i Festes. A més, es ressalta l’augment de les subvencions a les ONG de Cooperació al Desenvolupament, eliminades pels anteriors governs, i la creació de noves ajudes per al lloguer social, persones amb discapacitat, microcrèdits i l’engegada del Pla de Recuperació del Talent.

Compartir