Els països nòrdics marquen el 20% de presencia turistica internacional d’Alacant

1244

El turisme nòrdic s’ha convertit en un de les vetes de mercat més important per a Alacant, com ho demostra el fet de que en 2017 va haver allotjats en la localitat un total de 170.364 turistes procedents de Noruega, Suècia, Finlàndia, Islàndia i Dinamarca, la qual cosa suposa el 20% de visitants de procedència internacional. A esta dada contribuïxen les 21 connexions aèries directes que manté l’aeroport Internacional Alicante-Elche amb ciutats d’estos cinc països.

El Patronat Municipal de Turisme i Platges, que dirigix la regidor socialista Eva Montesinos, considera prioritari este mercat que pràcticament s’ha situat a la mateixa altura que el turisme britànic quant al nombre de clients allotjats en la ciutat. Per això, enguany es van a continuar realitzant accions promocionals off i online i per a potenciar més encara un turisme essencial per a Alacant.

A més també s’està incidint des del departament que dirigix Eva Montesinos en la promoció del turisme de golf, el nàutic, gastronòmic o el City Break, el turisme MICE amb esdeveniments, exposicions i reunions que són bàsics per al model de destí amb què vol identificar-se Alacant i que tant atrau al mercat nòrdic.

I és que el desenvolupament de les xifres de 2017 són molt positives quant a les visites de turistes procedents d’estos països. De fet, si s’analitza l’evolució del nombre de passatgers -anada i volta- que van passar per l’aeroport alacantí, totes els registres han augmentat considerablement. Destaca, sobretot, l’increment del nombre de passatgers procedents de Finlàndia, de 86.885 de 2016, s’ha passat a 144.483 viatgers en 2017, la qual cosa suposa un augment de més del 66% per cent. També la visita de turistes procedents de Suècia ha augmentat significativament, un 24% més en este últim any.

Quant al nombre de clients allotjats en hotels d’Alacant, Suècia continua encapçalant la llista de països nòrdics, amb 62.030 hostatjats, la qual cosa suposa el 7,52% del total de turistes estrangers en la ciutat. Encara que un capítol especial és per a Noruega.

Continua sent el primer lloc quant a passatgers que passen per L’Altet, amb 756.228 en 2017. Com a dada rellevant estan les connexions aèries entre Alacant amb els dos aeroports d’Oslo (OSL, TRF) , Bergen, Stavanger, Trondheim, Aalesund, Haugesund, Bodo, Thomso, Kristiansand i Harstad- Narvik. Les companyies que volen des de la nostra ciutat a estos aeroports són: Norwegian, SAS i Ryanair.

El mercat noruec és molt important per a la capital alacantina. Inclús fa un mes va haver-hi un viatge de familiarització amb quatre agències i tres associacions noruegues en un viatge coordinat pel Patronat Municipal de Turisme i Platges en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Turisme en Oslo i amb el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació d’Alacant. Només Noruega, és el quart mercat emissor internacional en nombre de passatgers en l’Aeroport Alicante-Elche.

Però no sols Noruega destaca dins del mercat nòrdic. En els últims anys també el turisme de procedència danesa està veient-se incrementat en la nostra ciutat, amb quasi 30.000 allotjats en el passat any.

De fet, les dades aportats per l’Associació Provincial d’Hotels de la Província d’Alacant (APHA) milloren en els dos primers mesos de 2018. El nombre de visites en estos dos primers mesos de l’any tiren 5.114 persones procedents d’este país, només per darrere de Suècia amb 6.140 clients.

Cal destacar que estos dos mesos solen ser els més baixos en ocupació de tot l’any, per la qual cosa es demostra que esta tendència està començant a canviar i que s’avança en la desestacionalització del sector, un dels objectius que es perseguix des del Patronat Municipal de Turisme i Platges.

Compartir