Els museus i centres culturals d’Alacant obriràn per cinqué any consecutiu La Nit en Blanc

883

L’Ajuntament, la Diputació, el Museu The Ocean Race, la Universitat i Aigües d’Alacant proposen un ampli programa d’activitats que inclou visites guiades, tallers familiars, música, projeccions cinematogràfiques o conferències, per a tots els gustos i edats, el pròxim 19 de juliol de 20 a 01 hores en huit centres expositius de la ciutat.

Per part del Museu Ocean Race, ha acudit el seu gerent, Elena Garrigós ; per Marq i Gil-Albert, ha estat present el Diputat de Cultura; el César-Augusto Asencio; per part de l’Ajuntament d’Alacant, el regidor de Cultura, Antonio Joaquín Manresa (MACA, Las Cigarreras i Sala d’Exposicions de la Llotja del Peix; per part del MUA, el Vicerector de Cultura de la UA, Carles Cortés, i del Museu d’Aigües d’Alacant Martín Sanz, Director de Relacions amb els mitjans de comunicació.

Després de l’èxit de participació de l’any passat, amb 7.000 visitants, els organitzadors confien a superar aquesta xifra durant la nit del pròxim divendres.

L’edil de Cultura, Manresa s’ha mostrat molt satisfet de “poder presentar per cinqué any consecutiu un programa fruit de la col·laboració entre institucions, que permeta als alacantins i visitants gaudiran de nombroses propostes culturals fins a passada la mitjanit”.”Durant l’any passat, 2175 visitants van acudir a algun dels centres municipals. El MACA va rebre 1400 persones, la Llotja 393 i Las Cigarreras 382. Són xifres que demostren l’interés dels ciutadans per la cultura, quan les propostes que es fan són de qualitat”.

El diputat de Cultura, ha manifestat que “un any més la Diputació d’Alacant se suma a la iniciativa de la Nit en Blanco per a participar amb els museus i centres culturals alacantins en l’organització d’una potent oferta enfocada al gaudi de tota la família amb la cultura com a epicentre. Una cita que en un lustre s’ha convertit en un referent per a la província”.

El Director de Relacions amb els mitjans de comunicació d’Aigües d’Alacant, Martín Sanz ha subratllat que “és un plaer tornar a acollir aquest esdeveniment juntament amb la resta dels Museus de la ciutat i més en un any tan significatiu com aquest, en el qual celebrem el desé aniversari del Museu d’Aigües”. Segons Martin, “hem plantejat una proposta creativa a nivell escènic, teatral i musical esperant que satisfaça a tots els visitants que ens acompanyen al llarg d’enguany tan important per a nosaltres”.

• Museus i centres oberts fins a les 00 hores.

Las Cigarreras. A les 21 hores començarà al Jardí Vertical, un espectacle de dansa aèria a càrrec de la companyia Subcielo. A les 22 hores, música per al silenci. Cinema mut amb música en directe al Pati. Projecció de tres curtmetratges de “La Grossa i el Flac”amb la música de *Mez-K (ska). Per a finalitzar, a les 23.30 hores tindrà lloc la segona passada del *spectáculo de dansa aèria a càrrec de la companyia *Subcielo.

La Llotja. L’exposició de Titanic. The reconstruction. L’entrada Del qual serà lliure de 21.30 a 23.30 hores, sempre limitada a l’aforament.

L’Institut Juan Gil Albert, comptarà amb una trobada de l’artista José Antonio *Hinojos i del comissari Iván Albalate, seguit d’unes visites comentades a l’exposició, així com unes visites a la mostra EAC 2019.

El Museu The Ocean Race, ens convida a gaudir durant tota la nit, de visites guiades al vaixell de competició Brasil 1, al simulador de la regata, així com a les exposició temporal.

Per a tota la família, ens proposa un taller amb el qual dissenyar la teua pròpia bossa de roba, per a conscienciar sobre la salut dels oceans, així com la possibilitat de fotografiar-se en un photocall amb el trofeu de la regata.

El MUA, convidada a participar en una visita *teatralizada a les 20.30 hores per l’exposició XIX *EAC, a càrrec de l’actriu i creadora Gemma Martínez, seguit d’un concert del grup Xarxa Velvets a a les 22 hores.

• Museus i centres oberts fins a la 01 hores

El MACA, començarà a les 20 hores amb la presentació del catàleg ABANS DE L’ART realitzat en col·laboració amb la *Fundació General de la Universitat de València i la Col·lecció Martínez Guerricabeitia amb la presència de l’artista José Mª Yturralde, i moderada per Santiago Pastor, comissari de l’exposició Abans de l’Art. Cinquanta anys després. De manera simultània estarà la Música de*hang en el museu a càrrec del músic Guillermo Peña. Hang Experience

A les 21.00 hores tindrà lloc el lliurament de premis de la 8a edició del Concurs de Fotografia, “Només per aquesta vegada”. A la mateixa hora començarà fins a les 22.30 hores, un taller familiar sota el nom “The Box Museum”, a càrrec d’Ester García d’Extraradi. Un taller inspirat en la història de l’art com a experiència perceptiva.

Posteriorment en la Plaça de Santa María, enfront del Museu de 22.30 a 23.30 hores, la companyia La Finestra Nou Circ oferirà “The Troupers”, un espectacle de Malabars, acrobàcies, equilibris aeris, màgia i *clown.

I des que enfosquisca al carrer la Vilavella i Plaza de Santa María, el Districte Art presenta la seua imatge gràfica i mercat artístic amb música, tallers de reciclatge de ceràmica, serigrafia en directe, gastronomia de disseny, instal·lacions artístiques… i la música punxada per una selecció de DJ’s.

El Museu d’Aigües, ofereix de 20 a 21 hores un taller de compte contes, seguit de 21 a 22 hores d’un recital de poesia, d’Àgora Reix, acompanyada del so de *Hand *Drum tocat per *Joa; per a finalitzar amb un concert de jazz a càrrec del quartet Orjazzmic.

El MARQ, començarà la celebració amb un compte contes per als més xicotets a les 19 hores, seguit d’un taller d’artesania de l’Iran prehistòric a les 20 hores, i un taller sota el lema “decorant un palau persa”, tots dos dirigits a tota la família.

Finalitzarà amb un taller d’iniciació al Lindy Hop, als jardins del museu, a càrrec del grup il·licità, Hopper Stomp Swing Danse School.

L’accés al museu de 18 a 01 hores serà gratuït, sempre limitat a l’aforament de les sales.

Compartir